Welkom op Harry Potter Forum! 


Antwoord op onderwerp Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Magic is Might

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: za jan 22, 2011 20:06 

Een wizard of witch kan niet zonder een toverstok en volgens Olivander zijn geen twee toverstokken hetzelfde. 'The wand chooses the wizard'.

Wat voor wand past bij jou? Van welk houtsoort is hij gemaakt, welke kern heeft hij en wat voor eigenschappen heeft hij. Wat voor lengte heeft jouw wand en voor welke vakken is hij speciaal goed in? Laat het hier horen!

_________________
    I LOVE HPF

Where your treasure is, there will your heart be also


 Profiel  

Lid Wikenweegschaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Huize Masquerade
BerichtGeplaatst: za jan 29, 2011 13:21 

Ik heb niet heel veel verstand van toverstokken, maar donkere houtsoorten passen het beste bij mij. Waarschijnlijk dezelfde soort als de kleur van een van mijn fluiten. Geen idee eigenlijk waar dat ding van gemaakt is.
Verder niet te lang, omdat ik zelf ook niet heel lang van stuk ben. Ik denk ongeveer 22 cm, dat is meer dan zat. Anders wordt hij in verhouding ook te zwaar om te hanteren.
En als kern... geen idee, er zijn zoveel kernen. Om heel eerlijk te zijn denk ik dat feniksveer wel bij mij past. Al is het maar omdat de rest van de voor mij bekende kernen absoluut niet bij mij passen.

_________________
Folge deinem Herzen oder meinem Rat.


 Profiel  

DreuzelOffline

Woonplaats: Tilburg
BerichtGeplaatst: zo jan 30, 2011 0:43 

Esdoorn met eenhoornhaar en 24 cm


 Profiel  

2e jaars

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Fleet Street
BerichtGeplaatst: zo jan 30, 2011 15:46 

Iron Barbarian schreef:
Esdoorn met eenhoornhaar en 24 cm
Zo. Die is zeker van z'n zaak.


Zoals we allemaal weten, kiest de wand de wizard en niet andersom. Maar zover als mijn brein reikt, staat er niet in de boeken waar die keuze op gebaseerd is. Ik zou het graag willen weten. Heeft het te maken met je afkomst, je lengte, je oogkleur, je haarkleur? Of heeft het meer te maken met je voorkeuren en je diepste wensen en dergelijke.

Mocht de keuze andersom zijn, dan weet ik een ding zeker, namelijk dat mijn wand lang is. Ik ben 1,93 meter lang, dus een wand van 10 centimeter bij mij ziet er natuurlijk heel lullig uit. Van kernen en houtsoorten heb ik vrij weinig verstand, maar ik hou van donkere kleuren, dus het zal sowieso een donkere houtsoort zijn. Niet zoals de eerste wand die ik kocht, een grote, lompe, lichtbruine wand, waar ik destijds heel trots op was.

Wat mij als kern wel leuk lijkt, is iets van een bosdier. Maakt niet uit wat voor bosdier, centaurs bijvoorbeeld. Ik heb wel iets met die sfeer in het bos. Rustgevend, heerlijk.

_________________
Twitter
RPG Paspoort


 Profiel  

Lid Wikenweegschaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Huize Masquerade
BerichtGeplaatst: zo jan 30, 2011 15:54 

Ik neem aan dat de toverstok de tovenaar uitkiest op datgene waar hij of zij voor staat. Waar zijn krachten liggen.
Als iemand aanleg voor transfiguratie heeft, lijkt me het niet meer dan vanzelfsprekend dat de toverstok eentje voor transfiguratie geschikt zal zijn.
Wat lengte betreft, denk ik dat er geen formule zal zijn naar verhouding van lichaamslengte. Ik meen mij immers te kunnen heugen dat Hagrid geen 75 cm lange toverstok in zijn bezit had. Volgens mij is dat deels een kwestie.
Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik geen flauw benul heb bij welke lengte de toverstokken beginnen. 16 of 17 cm waarschijnlijk.
Aan de andere kant, kinderen krijgen hun toverstok op hun elfde, tegen de tijd dat ze volwassen zijn, zijn ze enorm gegroeid. Ik heb nergens verhalen gelezen dat toverstokken meegroeien. Dus in die zin komen de verhoudingen in de loop van tijd gewoon anders te liggen...

_________________
Folge deinem Herzen oder meinem Rat.


 Profiel  

Heir of Slytherin

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Slytherin Dungeon

Houseitem
BerichtGeplaatst: zo jan 30, 2011 20:18 

Ja, inderdaad de stok kiest te tovenaar, maar ik doe nu net even of het andersom is xD

Ik zou graag een lange stok willen, zodat ik er lekker mee kan zwaaien. Ik wil hem graag pikzwart hebben. Hij zou gemaakt zijn van iepenhout. De kern zou dan het hartenbloed van een draak zijn, want draken zijn machtig en gevaarlijk en dat spreekt me wel aan. Buigzaamheid maakt me niet heel erg uit. Ow, en ik zou het cool vinden als het handvat met de echte ''stok'' wordt gescheiden door een echt zilveren randje xD

Hij heeft dus veel gemeen met die van Lucius, want de toverstaf van Lucius vind ik het mooist in de films, want die slangenkop is echt prachtig <3 En de smaragden in de ogen van de slang vind ik erg Slytherinish!

_________________
Hard work never killed anybody, but why take a chance?


 Profiel  

Death EaterOffline

Woonplaats: Amsterdam

Houseitem
BerichtGeplaatst: zo jan 30, 2011 21:18 

Hmmz. Ik wil sowieso een donkere toverstok :D Want donker is een mooie kleur. Zeker voor een toverstok. Ik had tijdje geleden een toverstok gemaakt van hout. Hij was heel glad en zowat onbreekbaar, maar heb hem niet meer geloof ik. Maar hij was dus licht. Wat lelijk was. Dus een donkere kleur is een must. De lengte heb ik ook vrij weinig verstand van, maar geen korte in ieder geval. Wil wel lekker mee kunnen zwaaien.

Kern, geen flauw idee. In ieder geval iets met Slytherin <3 Slangenhuid ofzo? Of kan dat niet? xD


 Profiel  

2e jaars

Avatar gebruiker

Offline
BerichtGeplaatst: ma jan 31, 2011 21:32 

Hmmm...Eigenlijk heb ik daar nooit over nagedacht, maar wel leuk.

Als ik dan de toverwetten der stokken breek en er van uit ga dat ikzelf de toverstok uitkies die bij mij past, dan wil ik graag een donkere, liefst zwart.
Hij hoeft niet buigzaam te zijn, om een of andere reden heb ik daar geen lekker gevoel bij. de lengte maakt mij niet zoveel uit, liefst niet al te lang.
Als kern wil ik wel dat er iets krachtigs inzit. iets van een draak of een wolfshaar.


 Profiel  

DreuzelOffline

Woonplaats: Tilburg
BerichtGeplaatst: ma jan 31, 2011 21:46 

Nevodeon schreef:
Iron Barbarian schreef:
Esdoorn met eenhoornhaar en 24 cm
Zo. Die is zeker van z'n zaak.Ach op een ander forum sta ik ook bekend met de titel "Olivander's assistent", dus hier en daar leer je eens wat (en pik je je eigen staf op) ;) .

Lengte maakt niet zo heel veel uit, het is in het begin wennen. De kracht van een staf ligt vooral in de combinatie van hout en kern en niet alleen kern die zich meer laat aanspreken per type spreuk, lijkt mij. Leg dat nog eens in combinatie met de aanleg van de persoon. Als iemand slecht is in Hexes, dan zal de staf, lees kern en hout, niet "Gespecialiseerd" zijn hierin.

Zijn jullie het eens met deze denkwijze?


 Profiel  

4e jaars

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Ravenclaw Tower
BerichtGeplaatst: di feb 01, 2011 20:52 

Oh, zeker, er zit een natuurlijke logica in de combinatie van staf en gebruiker.

Er valt best wel wat te vinden over wandlore, en over de eigenschappen die aan verschillende houtsoorten worden toegeschreven. Als je iets meer zou willen weten, kan je bijvoorbeeld naar de keltische bomenkalender kijken.

Ik ga er zelf voor een deel van uit dat de staf gekozen wordt door een mengeling van intuí¯tie en zelfkennis. Naast, natuurlijk het feit dat, "The wand chooses the wizard".

Wandlore (Engelstalig)

Ik denk dat ik ergens in de richting van Beuk zit, met eenhoornhaar, 25 1/2 cm (uitgaande van mijn ellelange onderarmen).

_________________
Wit beyond measure is man's greatest treasure


Laatst bijgewerkt door Luna op di feb 01, 2011 22:57, in totaal 1 keer bewerkt.

 Profiel  

1e jaars

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: In de PoiSonkast van Snape..
BerichtGeplaatst: di feb 01, 2011 21:41 

Ik ga voor een 23cm toverstok van cederhout met een kern van hartenbloed van een draak.

23cm is niet te groot, dus waarschijnlijk goed in de hand liggend. Voor de kern kies ik voor hartenbloed van een draak omdat een draak voor iets groots en machtigs staat. om bloed uit zijn hart te krijgen moet je heel wat mans zijn.

_________________
-= Scars have the power to remind us the past is real =-


 Profiel  

5e jaars

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Zweinstein

Houseitem
BerichtGeplaatst: wo feb 02, 2011 12:06 

Mijn toverstok zou denk ik gemaakt zijn van ebbenhout, heb wel iets met dat soort hout. Heeft een mooie diepe kleur vind ik. Ook omdat het een vrij stevige houtsoort is dat gemakkelijk te bewerken is. Daarnaast denk ik dat het een kern zal bevatten van drakenbloed, want ik wil graag de macht hebben. Als lengte zal het waarschijnlijk ergens tussen de 17 - 19 cm liggen. Voor mij hoeft de stok ook niet beweeglijk te zijn, als hij maar stevig in mijn hand ligt.

_________________
Afdeling: Zwadderich!


 Profiel  

The Fangirl Mod

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Bag End

Houseitem
BerichtGeplaatst: za maart 19, 2011 11:55 

Dit is echt interessant om uit te zoeken (:

Volgens de keltische bomenkalender ben ik geboren in de maand van de els, dus mijn wand zou hoogstwaarschijnlijk van elzenhout gemaakt zijn. Functioneel, bewerkbaar en buigzaam hout, met als typische eigenschap dat het onder water onbeperkt houdbaar is. Het is óf rossig óf geelbruin van kleur - mijn voorkeur zou de rossige versie zijn.

Wat lengte betreft: het schijnt dus samen te hangen met je lichaamslengte, aangezien Hagrid de grootste wand had en Umbridge de kleinste. In mijn geval zou de wand dus gemiddeld tot vrij lang zijn, aangezien ik zelf 1.76 ben. Laten we zeggen: tussen de 23 en 24 centimeter.

En dan de kern. Waarschijnlijk zou het, gezien de eigenschappen van het materiaal, een kern van eenhoornhaar zijn - sterk, nuttig en in mijn ogen ook iets heel moois en nobels.


Dus: elzenhout, rossig, buigzaam, vrij lang (23 1/2 cm) met een kern van eenhoornhaar (:

_________________
.
    far over the misty mountains cold


 Profiel  

Professor

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: avatar's pandora
BerichtGeplaatst: di jun 14, 2011 19:21 

Na een paar stokken geprobeerd te hebben en 1 ook bijna ook voor mij bestemd was werd het, sterk hout maar buigzaam,er zit een feniks veer in met eenhoornbloed, het is 22 cm en een fijne zwiep, de stok heeft de kleur van vuur en mooi omsingeld rondom door een bliksem teken, het is makkelijk en soepel in de hand.
En de stok heeft mij gekozen.

Ik heb m gekocht bij olivander, en hij zei dat het best een mooi exemplaar is en best uniek, en goed spreuken en bezweringen er mee kan en goed mee kan verdedigen en uitstekend voor transfiguratie, en als ik m vaak gebruik dat ik kan zien dat de stok kan groeien.

Nou heb ik op de Elf fantasy fairs al een paar keer overwogen een stok te kopen, uiteindelijk de laatste keer wel gedaan. Ik vond het lastig kiezen maar de mooiste vond ik die van de weerwolf Vaalhaar. (terwijl ik toch het liefste een van de helden wil)-Maar koop die ook vast nog wel.
Dus heb ik hier gekozen of heeft de stok mij gekozen?

_________________
Support Joyce @ WIDM


 Profiel  

Beginnend Tovenaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Hell
BerichtGeplaatst: za jun 25, 2011 20:57 

Goh, ik heb geen idee! En het is dus dat de toverstok de eigenaar uitzoekt, niet andersom.

Het lijkt me wel leuk om dan een donkere toverstok te hebben, die vind ik namelijk wel mooi, net als die van Harry in de films. Verder maakt het met niet zo heel erg uit wat voor hout. Waarschijnlijk zou ik dan wel een wat langere toverstok hebben, vanwege mijn lengte.

Ik zat een beetje rond te kijken en ik vond die van Cho wel heel erg mooi:
Afbeelding

Die van Yaxley vind ik ook wel mooi:
Afbeelding

_________________
    I wanna write "I miss you" on a rock and throw it at your face so you know how much it hurts...


 Profiel  
Geef de volgende berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende


Keer terug naar Algemeen
Ga naar:  


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

Powered by phpBB :: FI Theme