Welkom op Harry Potter Forum! 


Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende

The Dark Mod

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: zo nov 13, 2011 21:49 

Order of the Phoenix versus Death Eaters

Dit spel is de Harry Potter variatie op het wellicht welbekende Weerwolven van Wakkerdam. Hieronder volgt een uitleg over het spel.

Doel van het spel
Het spel is vrij simpel; er zijn twee groepen, de Orde en de Death Eaters, die elkaar moeten uitroeien. Als deelnemer aan dit spel krijg je een rol (al dan niet met extra mogelijkheden, meer hierover volgt later). Het is de bedoeling dat jij als enige weet welke rol je hebt. Niemand mag weten wie of wat je bent, daar gaat het spel juist om.

Verloop
Zodra het spel gestart is, bestaat het spel uit twee delen die elkaar steeds afwisselen; dag en nacht. Tijdens de Nacht worden de Death Eaters wakker en gaan ze stemmen (in overleg); wie willen ze vermoorden? De volgende Dag wordt bekend gemaakt wie al dan niet vermoord is en kan er tijdens de dag worden gestemd; wie verdenk je als Death Eater? Zo gaat het spel door tot er nog twee mensen overblijven.

Noot: Dag en Nacht zijn telkens 24 uur, alle nodige acties dienen dan te zijn doorgevoerd. Als dat niet is gebeurd, jammer, dan heb je pech gehad.

Deelnemen
Wees je er van bewust dat het spel actief is, daarmee bedoelen we dat er (bijna) elke dag wat moet gebeuren. Tenminste, zo gaat het spel het snelst natuurlijk. Hoe meer aanmeldingen er zijn, des te meer rollen zullen er verdeeld worden en dan duurt het spel dus ook langer. Omdat we eerst willen weten hoeveel deelnemers er zijn voor we de mogelijke rollen posten, zullen we de deelnemende rollen pas posten wanneer we het spel starten.

Inschrijven kan t/m vrijdag 18 november, 17:00 via PB naar Moniek of Patricia. 's Avonds zullen wij de rollen verdelen en krijg je van ons te horen wat jouw rol is. Ook zullen we hier de deelnemende rollen en hun functie posten. Het spel start dan zaterdag 19 november om middernacht.


 Profiel  

Magic is Might

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: vr nov 18, 2011 20:38 

Order of the Phoenix vs. Death Eaters


Welkom bij het spel Order of the Phoenix vs. Death Eaters. Het spel is een HP variant van het alom bekende Weerwolven van Wakkerdam

Doel van het spel?
Het spel is vrij simpel; er zijn twee groepen, de Orde en de Death Eaters, die elkaar moet uitroeien. Als deelnemer aan dit spel krijg je een rol (al dan niet met extra mogelijkheden, meer hierover verder in deze uitleg). Het is de bedoeling dat jij als enige weet welke rol je hebt. Niemand mag weten wie of wat je bent, daar gaat het spel juist om.

Verloop?
Zodra het spel gestart is, bestaat het spel uit twee delen die elkaar steeds afwisselen; dag en nacht. Tijdens de Nacht worden de Death Eaters wakker en gaan ze stemmen (in overleg, via pb of msn); wie willen ze vermoorden? De volgende Dag wordt bekend gemaakt wie al dan niet vermoord is en kan er tijdens de dag worden gestemd; wie verdenk je als Death Eater? Zo gaat het spel door tot er nog twee mensen overblijven.

Noot: Dag en Nacht zijn telkens één dag. Alle rollen die een actie hebben (zoals Voldemort), moeten voor 22.00 uur hun actie pben naar Moniek én Patricia. Als dat niet is gebeurd, dan heb je pech gehad en gebeurt er niks.


De Rollen

Order of the Phoenix
De goeie kant, deze proberen de Death Eaters uit te roeien.


Witch/Wizard
Actie: Geen
Dit zijn de gewone tovenaars en heksen aan de goeie kant; zij hebben geen extra taak te vervullen.

Cupido
Actie: De eerste dag
Cupido kan twee personen aan elkaar koppelen. Dit doet hij de eerste dag, via PB naar de spelleiding. Meer uitleg over het gevolg hiervan bij "de Geliefden". Nadat cupido de geliefden heeft gekoppeld, gaat hij/zij door het leven als gewone witch/wizard.

Trelawney
Actie: Dag
Trelawney kan elke dag aan de spelleiding doorgeven van welke speler hij/zij een visioen wil hebben. In dit visioen ziet hij/zij dan de rol van de speler.

Mad-Eye Moody
Actie: Nacht
Mad-Eye kan een zelfgekozen nacht een Death Eater betrappen tijdens een moord. Hij herkent dan de Death Eater en kan dus één speler met zekerheid aanduiden als Death Eater. Echter, de spelleiding zal niet beamen dat wat Mad-Eye zegt waar is. Iedereen kan zich dus als Mad-Eye voordoen.

Kingsley Shacklebolt
Actie: Nacht
Kingsley kan elke nacht iemand beschermen. Indien de Death Eaters zijn beschermeling aanduiden als slachtoffer, wordt er die nacht dus niet gemoord. Echter, Kingsley kan één speler slechts drie keer beschermen.

Mundugus Fletcher
Actie: Dag
Mundugus bezit een klein flesje heiligwater. Hij kan dit flesje uitgieten over een zelfgekozen speler. Als deze speler een Death Eater is zal deze speler doodgaan, anders gebeurt er niets. Dit doet hij overdag, en dus kan iedereen zien dat hij Mundugus is.

Edgar Bones
Actie: Nacht van zijn/haar dood
Deze speler kan zijn speciale kracht pas gebruiken bij zijn dood. Wanneer hij sterft kan hij een zelfgekozen speler mee het graf innemen.

Heerser van de Dood
Actie: Dag en nacht, na zijn/haar dood
De Heerser van de Dood kan met de doden praten. Zo lang hij/zij leeft zullen de spelers de rollen te weten krijgen van wie vermoord werd. Wanneer de Heerser van de Dood sterft zullen de rollen van gesneuvelde spelers niet meer vrijgegeven worden. Echter, de Heerser van de Dood is zolang hij/zij leeft een gewone dorpsbewoner, zijn kracht gaat pas in werking (of stopt met werken) na zijn/haar dood.

-

Death Eaters
De slechten, deze probeert de Orde uit te roeien. Death Eaters overleggen met elkaar wie ze willen uitroeien via PB of MSN (maakt niet veel uit, zolang het maar achter slot en grendel gebeurd). Echter, overdag doen ze zich voor als gewone Wizards en Witches.


Death Eaters
Actie: Geen
Dit zijn de gewone Death Eaters, zij hebben geen extra taak te vervullen.

Voldemort
Actie: Nacht
Voldemort is degene die de keuze van de Death Eaters naar de Spelleiding doorPB't.

Peter Pettigrew
Actie: Nacht
Peter is het hulpje en een vuile rat. Als rat kan hij op plaatsen komen waar anderen nooit komen en zo spelers ontmaskeren. Peter kan per nacht één speler bezoeken en zo zijn/haar rol te weten komen. Echter, als alle Death Eaters zijn gestorven, sterft Peter ook en hij kan nooit de ware aard van Cupido en de Geliefden te weten komen.

Draco Malfoy
Acte: De vijfde nacht
Draco is de nieuweling onder de Death Eaters. Bij aanvang van het spel is hij nog klein en weet niet wie de andere Death Eaters zijn. In de vijfde nacht groeit hij echter uit tot een volwaardige Death Eater. Waneer de Death Eaters hem tijdens de vijfde nacht aanduiden als slachtoffer, wordt Draco niet vermoord. Vanaf dan kan hij echter wel meebeslissen met de andere Death Eaters, daarvóór heeft hij geen idee wie zijn kompanen zijn

-

Extra Rollen
Deze rollen krijgen spelers, naast hun gewone rol. Deze rollen kennen geen actie, maar hebben wel kenmerkende eigenschappen en bepaalde taken.


De Geliefden
Actie: Geen
Dit zijn de geliefden die de eerste dag door Cupido worden gekoppeld. Het maakt niet of deze geliefden beiden slecht of beiden goed zijn (of één slecht en één goed). Als één van deze twee geliefden sterft zal de andere speler uit verdriet zelfmoord plegen en dus ook sterven. Het gevolg hiervan is dat geliefden enkel winnen als ze samen overleven, dit betekent voor een goed-slecht koppel dat ze als enige twee spelers zullen moeten overblijven.

Minister of Magic
De Minister of Magic neemt tijdens de dag de leiding. Hij of zij zorgt ervoor dat de stemming goed verloopt. Wanneer er een gelijkspel is tijdens de dag, dan telt de stem van de Minister dubbel. Als de Minister sterft, komt er een verkiezing om te kiezen wie de volgende Minister wordt.


Vragen?
Die kan je dit per pb vragen aan Moniek of Patricia. Houd er rekening mee dat wat er precies per nacht/dag moet gebeuren, duidelijker wordt uitgelegd als het eenmaal zo ver is.

Veel succes!Spelers
 1. Jalf (DE)
 2. Vivian (Witch)
 3. Jill (Mad-Eye Moody)
 4. Lupos
 5. harry_james_potter
 6. Blijerd (Draco)
 7. Oscar (Cupido)
 8. Arianna
 9. Lacrimosa (Peter)
 10. MissMyrna
 11. Indian Violet
 12. Sjar (Voldemort)
 13. Pieper (Trelawney)
 14. Chris Gamgee
 15. Aisling (Heerser van de Dood)
 16. Dennis Krauwel

Note
De enige spelers die hier mogen posten/RPG-en zijn de spelers in de bovenstaande lijst, Moniek en ikzelf. Andere posts worden verwijderd.

_________________
  I LOVE HPF

Where your treasure is, there will your heart be also


 Profiel  

The Dark Mod

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: vr nov 18, 2011 22:00 

OPMERKING 1
We willen bij deze iedereen sterk aanraden om zichzelf tijdens de duur van het spel op onzichtbaar op het forum te zetten, dit omdat in het verleden gebleken is dat het mogelijk is om te raden wie welke rol heeft als je dit niet doet.

OPMERKING 2
We willen nog even benadrukken dat, in tegenstelling tot spellen die in het verleden gespeeld zijn, de dagen en nachten van 22:00-22:00 lopen, in plaats van middernacht tot middernacht. Let er dus extra op dat je alle pb’s voor 22:00 gestuurd hebt.


Dag 1
Het is nu de eerste dag van het spel en de verkiezingen voor Minister of Magic zijn vandaag. In dit topic kan iedereen vandaag één stem uitbrengen voor de persoon die hij/zij als Minister of Magic wil zien (uiteraard niet jezelf). Als jullie er niet uitkomen zullen Patricia en ik iemand aanwijzen.

Cupido: Stuur een PB naar Patricia en mij wie jij als geliefden kiest.
Trelawney: Stuur een PB naar Patricia en mij wie jij vandaag wil zien.


 Profiel  

Happy to kill

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: New New York

Houseitem
BerichtGeplaatst: vr nov 18, 2011 23:10 

Blijerd hoeft niet lang na te denken over haar keuze. Ze schrijft 'Jalf' op een klein papiertje en stopt die in de bus. Jalf is altijd een goede vriendin geweest en Blijerd is niet vies van een beetje vriendjespolitiek.

Ok, ze had ook voor Sjar kunnen kiezen, maar sinds dat haar beste vriendin is, zou het een beetje erg opvallend zijn.

_________________
  Sleep on the floor
  Dream about me

Dorothea Johanna Omber is mijn grote voorbeeld!


Laatst bijgewerkt door Blijerd op za nov 19, 2011 1:20, in totaal 3 keer bewerkt.

 Profiel  

The Girl Who Lived

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Storybrooke

Houseitem
BerichtGeplaatst: vr nov 18, 2011 23:41 

Arianna wandelt door het dorp heen. Bij de stembus aangekomen, haalt ze een briefje op en denkt ze nog een keertje goed na. Uiteindelijk besluit ze er Indian Violet op te schrijven, aangezien dat altijd een goede vriendin van haar is geweest en ze hoopt haar te kunnen vertrouwen.

Tevreden levert ze haar briefje in.

_________________
  If I could give you just one gift, do you know what it would be? Confidence. That, or a scented candle.


 Profiel  

The Immortal Mod

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Hopes Peak Academy
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 0:45 

Na lang twijfelen besluit Jalf op Blijerd te stemmen. Ze had ergens vernoemen dat zij heel veel politieke ambities had en die talenten moesten natuurlijk ontwikkeld worden.

_________________
BLOOD LUST
<3


 Profiel  

Citizen of the World

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: At ALL the parties.

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 11:26 

Na een tijdje ijsberen door de kamer, heeft Sjar eindelijk haar besluit genomen en schrijft ze Lacrimosa op het briefje. Zolang Sjar haar al kent, is ze erg verstandig en rechtvaardig en dat vindt Sjar wel een goede kandidaat voor Minister of Magic.

_________________
And sometimes when the world stops floating in the sky,

the sky full of possibilities and desires,
it means a black tornado's come along
and washed us all in shades of
grey.


 Profiel  

The Curious Admin

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 12:15 

Dennis vertrouwt eigenlijk niemand in deze groep. Het liefst zou hij helemaal geen stem uitbrengen, totdat iedereen een kans heeft gehad om zichzelf te laten zien. Maar dat is geen optie, en niet stemmen is voor mietjes. Daarom vult hij een willekeurige naam in op het stembriefje, namelijk Indian Violet. Hij loopt naar de stembus, kijkt nog even om zich heen of hij niet wordt bekeken, en laat dan het briefje in de stembus vallen. Laten we hopen dat dit een verstandige keuze blijkt te zijn.


 Profiel  

Lid Wikenweegschaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Huize Masquerade
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 12:19 

Aisling komt op het rumoer af en vraagt zich af wat er aan de hand is. Deze ochtend had ze zich helemaal verslapen. Anders nooit iets voor haar, maar ach, ze had de vorige dag haar oude tante bezocht en dat was toch ook wel weer wat waard.
Wanneer ze aangekomen is bij de anderen ziet ze dat er een Minister of Magic moet worden verkozen.

"Ach ja, waarom kunnen we onszelf niet kandidaat stellen. Nu is het slechts alleen vriendjespolitiek en andere lariekoek. Nee, laten we een magische dobbelsteen bepalen wie er minister wordt. Of nog beter, we gaan in een kring staan en zetten een dier in het midden. De eerste naar wie het dier loopt, wordt de minister."

Het mag duidelijk zijn dat Aisling het niet op heeft met stemmingen. Desalniettemin graait ze een briefje en pakt haar pauwenveer, krabbelt er de naam van MissMyrna op en levert het briefje in. Zo, in ieder geval geen reden om er wat achter te kunnen zoeken, of misschien zou dat al een reden op zich kunnen zijn.

_________________
Folge deinem Herzen oder meinem Rat.


 Profiel  

Volleerd Tovenaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Over the rainbow

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 12:33 

Lupos heeft eigenlijk echt helemaal geen idee op wie hij moet stemmen, echt niet.
Als hij Aisling's commentaar hoort kan hij zich daar eigenlijk helemaal in vinden. Maar ach, wat moet dat moet. Hij kijkt eens rond zich naar de weinige mensen die al een briefje in de bus hebben gestopt en besluit dat het misschien wel één van hun moest zijn. Zij konden blijkbaar snel en kordaat een beslissing nemen , en dat moet een minister van Magic toch ook kunnen. En aangezien Lupos toch helemaal akkoord ging met Aisling's uitspraken , pakte hij een briefje, haalde zijn veer boven en schreef Aisling op. Hij hoopt dat zijn gedachtegang verstandig genoeg was en deponeert het briefje in de bus.

_________________
"People die everyday! Friends, family. We lost Harry tonight. He's still with us, in here. So's Fred, Remus, Tonks, all of them. They didn't die in vain. Harry's heart did beat for us, for all of us. It's not over."
Neville Longbottom


 Profiel  

6e jaars

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Huff's common room

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 13:25 

Jill weet werkelijk waar niet op wie ze moet kiezen als ze Aisling commentaar hoort. Er zit wel een punt in. Iemand die er zo over denkt... misschien moet die wel minister worden. Dus schrijft Jill op een briefje Aisling en doet het briefje in de bus, waarna ze weer wegloopt.

_________________
I'm not telling you it's going to be easy
I'm telling you it's going to be worth it


 Profiel  

Angel of the Light

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Between dreams and reality.

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 13:45 

Vivian wandelt rond op het dorpsplein terwijl ze Aisling hoort praten. Zij maakt een punt, zeker weten! Het is jammer dat er meteen al een burgemeester moet worden gekozen, maar dan kiest ze wel voor de persoon die er duidelijk wat meer over heeft nagedacht. Aisling, krabbelt ze op het briefje dat ze de stembus in duwt.

_________________
Wilt u daar nog een pindakaaspan bij?


 Profiel  

King of the Silvan Elves

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Standing at the edge of your town

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 14:28 

Chris loopt langzaam naar het schavot waarop gestemd wordt. Het enige wat hij zeker wist dat de weerwolven death eaters waarschijnlijk voornamelijk op dezelfde persoon zouden stemmen, om zo meer controle te krijgen over de volgende stemmingen. Statisch gezien, zou de kans het grootst zijn dat dit of Aisling of Indian Violet is.

"Ik vind het idee van Aisling nog niet zo gek, is er geen manier om willekeurig iemand te kiezen? Want zo is de kans dat we een onschuldige kiezen het grootst."

Voorlopig schrijft hij de naam van Indian Violet op een briefje, meer op gevoel dan dat er echt een goede redenatie achter zit.

_________________
So Long, and Thanks for all the Fish!
Life! Don't talk to me about life ~ Marvin


 Profiel  

Schoolhoofd

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Abbey Road

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 16:43 

Lacrimosa loopt met het briefje in haar hand het schavot op en kijkt twijfelend naar het papiertje. Ze is het eens met Aislings redenering, waardoor ze eerst in de verleiding komt om haar stem een haar te geven.

Na lang wikken en wegen krabbelt ze de naam van Indian Violet op. Zij heeft haar altijd rechtvaardig en eerlijk gevonden en ze denkt dat ze de positie van MoM op een eerlijke manier zal uitvoeren.


 Profiel  

Happy to kill

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: New New York

Houseitem
BerichtGeplaatst: za nov 19, 2011 19:48 

"Dus... Waarom stemt iedereen op Indian Violet?!" Roept Blijerd verontwaardigd uit. Ze had natuurlijk over iedereens schouder meegekeken. "Ik vind dit heel verdacht. Massaal op haar kiezen. Wie weet zijn jullie wel allemaal Death Eaters en hebben jullie met zijn allen vergaderd over wie jullie zouden kiezen."


Na een lange stilte voegt ze toe: "Ik vind Aisling's idee ook het best. Zo heeft iedereen een eerlijke kans."

_________________
  Sleep on the floor
  Dream about me

Dorothea Johanna Omber is mijn grote voorbeeld!


 Profiel  
Geef de volgende berichten weer:  Sorteer op  
Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 150 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende


Keer terug naar Webspelletjes
Ga naar:  


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

Powered by phpBB :: FI Theme