Welkom op Harry Potter Forum! 


Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Volgende

Zielig Dichtertje

Avatar gebruiker

Offline
BerichtGeplaatst: vr aug 10, 2012 7:19 

Omdat er vraag was naar een nieuw spel, is hier weer een kans om mee te spelen.


Order of the Phoenix versus Death Eaters


Dit spel is de Harry Potter variatie op het wellicht welbekende Weerwolven van Wakkerdam. Hieronder volgt een korte uitleg over het spel.

Doel van het spel
Het spel is vrij simpel; er zijn twee groepen, de Orde en de Death Eaters, die elkaar moeten uitroeien. Als deelnemer aan dit spel krijg je een rol (al dan niet met extra mogelijkheden, meer hierover volgt later). Het is de bedoeling dat jij als enige weet welke rol je hebt. Niemand mag weten wie of wat je bent, daar gaat het spel juist om.

Verloop

Zodra het spel gestart is, bestaat het spel uit twee delen die elkaar steeds afwisselen; dag en nacht. Tijdens de Nacht worden de Death Eaters wakker en gaan ze stemmen (in overleg); wie willen ze vermoorden? De volgende Dag wordt bekend gemaakt wie al dan niet vermoord is en kan er tijdens de dag worden gestemd; wie verdenk je als Death Eater? Zo gaat het spel door tot er enkel nog mensen van dezelfde groep overblijven.
Deze groep wint dan het spel.

Noot: Een nacht duurt 24 uur een dag duurt 24 uur, alle nodige acties dienen dan te zijn doorgevoerd. Als dat niet is gebeurd, jammer, dan heb je pech gehad.Deelnemen
Wees je er van bewust dat het spel actief is, daarmee bedoelen we dat er (bijna) elke dag wat moet gebeuren.
Zo gaat het spel het snelst natuurlijk. Hoe meer aanmeldingen er zijn, des te meer rollen zullen er verdeeld worden en dan duurt het spel dus ook langer. Omdat we eerst willen weten hoeveel deelnemers er zijn voor we de mogelijke rollen posten, zullen we de deelnemende rollen pas posten wanneer we het spel starten.

Inschrijven kan in dit topic tot en met zondag 19/08 - 17.00
Vorige spellen:


Aanmeldingen
 1. Felix Fortana
 2. AlohaFromHell
 3. Darren
 4. Lacrimosa
 5. Oscar
 6. Agenia
 7. Lilly
 8. Lupos
 9. Yuuki
 10. Skywalker
 11. Lana
 12. Patricia
 13. Lies
 14. Blijerd
 15. Arianna
 16. Chris Gamgee
 17. IrethR
 18. Leonie


 Profiel  

Zielig Dichtertje

Avatar gebruiker

Offline
BerichtGeplaatst: zo aug 19, 2012 17:14 

De rollen

Order of the Phoenix
De goede kant, zij proberen de Death Eaters te vinden en uit te roeien. Zij weten niet wie er nog aan hun kant staat.


Lees verder...
Witch/Wizard
Actie: Geen extra actie
Dit zijn de gewone tovenaars en heksen aan de goede kant. Zij hebben geen extra taak te vervullen, maar zijn overdag in de stemming wel belangrijk.

Zij laten hun stem overdag in de stemming gelden.

Horace Slughorn
Actie: De eerste dag
Horace is erg bedreven in liefdesdranken. Tijdens de eerste dag, schenkt hij een sterke liefdesdrank aan twee willekeurige dorpsgenoten. Zij zullen de rest van het spel geliefden zijn. Meer uitleg over het gevolg hiervan bij "de Geliefden".

De eerste dag stuurt Slughorn de spelleiding een pb met daarin twee namen. Deze twee gaan vanaf dat moment als de Geliefden verder.

Trelawney
Actie: Iedere nacht
Trelawney kijkt iedere nacht in haar glazen bol om zo de ware aard van een dorpsgenoot te kennen.

Iedere nacht stuurt Trelawney de spelleiding een PB met daarin de naam van de persoon van wie ze de rol wil weten.

Mundugus Fletcher
Actie: Iedere nacht
Mundungus hoort tot de orde maar is een crimineel. 's Nachts breekt hij in bij de mensen om hen te bestelen. Als de DE's hem als slachtoffer aanduiden, zal hij niet thuis zijn en dus niet sterven, maar als de DE's hetzelfde slachtoffer hebben als waar Mundungus inbreekt, sterven ze beiden. Mundungus keert ook nooit terug naar een plaats waar hij reeds heeft ingebroken en moet niet noodzakelijk iedere nacht inbreken, hij mag ook rustig in zijn eigen bed slapen. Als de DE’ hem dan uitkiezen, zal hij net als een gewone witch/wizard sterven.

Iedere nacht stuurt Mundungus de spelleiding een PB met daarin de naam van degene waar hij gaat inbreken. Als Mundungus niemand stuurt blijft hij gewoon thuis.

Dementor
Actie: Willekeurig, éénmalig
De dementor kan naar believen een dorpgenoot zonder redenen executeren. Iedereen ziet dan ook dat het de dementor is geweest die deze moord heeft gepleegd.

De dementor laat het zelf in het rpgtopic weten wie hij doodt, maar hij stuurt ook de spelleiding een berichtje van zijn actie.


Kingsley Shacklebolt
Actie: Iedere Nacht
Kingsley is een goede Schouwer en kan elke nacht iemand beschermen. Indien de Death Eaters zijn beschermeling aanduiden als slachtoffer, wordt er die nacht dus niet gemoord. Echter, Kingsley kan één speler slechts drie keer beschermen en nooit twee keer achter elkaar dezelfde persoon.

Severus Snape
Actie: Iedere nacht
Severus is een toverdrankmeester. Hij bezit twee drankjes die hij 's nachts kan inzetten. Met één drankje kan hij het slachtoffer van de DE's weer tot leven brengen en met zijn brouwsel van de dood kan hij willekeurig iemand vergiftigen. Elk drankje kan hij maar één keer gebruiken. Hij hoeft ze niet noodzakelijk in de zelfde nacht te gebruiken en kan ze niet op zichzelf gebruiken.

Severus krijgt telkens van de spelleiding te horen wie het slachtoffer van de DE’s is. Hij krijgt dan de keuze om één van zijn drankjes in te zetten (als hij die nog heeft).

Hagrid
Actie: Nacht, eenmalig
Hagrid is halfreus en beschikt hierdoor over ongekende krachten. Als de DE's besluiten hem te vermoorden, zal hij in eerste instantie de aanval overleven. Echter de volgende nacht zal hij aan zijn verwondingen bezwijken, waardoor er die dag 2 slachtoffers van de DE’s zullen zijn: Hagrid en het slachtoffer dat de DE’s die nacht kozen.

Als Hagrid het slachtoffer van de DE’s is zal hij dat van de spelleiding te horen krijgen. Hij sterft gewoon, maar met een dag vertraging. Hij kan de dag nadat hij aangevallen is dus nog gewoon meestemmen. De DE’s krijgen van de spelleiding niet te horen waarom er niemand is gestorven.

Nymphadora Tonks
Actie: Iedere oneven nacht
Tonks wil dolgraag de orde helpen. Ze slaagt er dan ook al snel in om de ware aard van drie van haar dorpsgenoten te ontdekken. Echter, ze is zo verstrooid dat ze de namen door elkaar hutselt en niet meer weet wie bij welk gedaante hoort.

De eerste,derde,vijfde,… nacht stuurt Tonks de spelleiding een PB met daarin drie namen. De spelleiding stuurt in willekeurige volgorde de drie rollen van de personen terug.

Sirius Black
Actie: Dag
Als Sirius overdag wordt weggestemd, zal het dorp nog net op tijd hun fout inzien. Hij is geen DE hij hoort bij de orde. Hij zal dus op het laatste nippertje gered worden van de veroordeling en iedereen weet dan dat Sirius onschuldig is.
Wanneer Sirius overdag wordt weggestemd zal hij overleven. Zijn rol wordt dan na de stemming bekend gemaakt. Als de DE’s hem ’s nachts aanvallen sterft hij gewoon.

Molly Weasley
Actie: Iedere nacht
Molly is zo’n beetje de moederkloek van de orde. Ze kan het hierdoor ook niet laten mensen dingen te ontzeggen, hoewel ze het met de beste bedoelingen doet. ’s Nachts spreekt ze over een persoon een vloek uit waardoor deze de volgende dag met pokken in bed blijft.

Molly kan iedere nacht de spelleiding een PB sturen met de naam van de persoon die ze de stemming wil ontzeggen. Deze persoon mag de volgende dag niets in het topic posten en het dorp kan er niet op stemmen.
Molly mag niet twee keer na elkaar dezelfde vervloeken, maar mag dezelfde persoon wel meerdere malen vervloeken.

Peeves
Actie: 3e nacht
Peeves is een onruststoker in de derde nacht haalt hij een grap uit met de spelers en wisselt hij de krachten van drie inwoners.
In de 3e nacht pb't Peeves de spelleiding met de namen van de 3 personen waar hij rollen van wil verwisselen. Hij verandert daarmee echter niet of ze goed of slecht zijn, enkel hun gave. De mensen die een nieuwe rol ontvangen weten niet van wie deze komt en Peeves weet niet wat de rollen zijn die hij verwisseld heeft.

Rita Skeeter
Actie: Iedere nacht
Rita is een journalist die graag de laatste nieuwtjes uit het dorp weet. Daarom sluipt ze ’s nachts door het dorp om de laatste geruchten op te vangen.

Iedere nacht stuurt Rita de spelleiding een naam. De spelleiding vertelt haar dan welke andere rollen deze naam ook hebben opgevraagd die nacht.

Fred Weasley
Actie: nacht, eenmalig
Fred zet de boel graag op stelten. Om alles wat op te jutten, kan hij ervoor zorgen dat er op 1 dag 2 lynchpartijen zijn in plaats van één.

Fred mag 1 keer in een nacht een pb naar de spelleiding sturen om te zeggen dat hij de volgende dag 2 stemmingen wil.
Als de eerste stemronde dan gedaan is, gaan we een extra dag in van 24 uur waarin opnieuw iemand wordt weggestemd. Pas na de tweede stemronde gaan we opnieuw de nacht in.

Lavender Brown
Actie: Iedere nacht (na dood Trelawney)
Lavenders grootste voorbeeld is Trelawney. Ze kijkt enorm van haar op en kan nog heel veel van haar leren. Als Trelawney echter komt te sterven (op welke manier dan ook) zal ze haar plaats innemen en in haar eigen glazen bol kijken om de ware gedaantes van haar dorpsbewoners te kennen.

Iedere nacht, na de dood van Trelawney, mag Lavender de spelleiding een naam sturen van de persoon van wie ze de rol wil weten.


Death Eaters
De slechten, deze probeert de Orde uit te roeien. Echter, overdag doen ze zich voor als gewone Wizards en Witches. En proberen zo ordeleden eruit te stemmen zonder zelf ontdekt te worden.


Lees verder...
Death Eaters
Actie: Geen extra actie
Dit zijn de gewone Death Eaters, zij hebben geen extra taak te vervullen. Death Eaters weten van elkaar wie ze zijn. Ze overleggen met elkaar wie ze willen uitroeien via PB of MSN (maakt niet veel uit, zolang het maar achter slot en grendel gebeurd).

Voldemort
Actie: Iedere Nacht
Voldemort is de machtigste van de DE. Hij is niet alleen de leider, maar hij kan ook nog iemand extra vermoorden als hij vermoord wordt.

Voldemort is degene die de keuze van de Death Eaters naar de Spelleiding doorPB't. In de eerste nacht kiest Voldemort een extra slachtoffer dat met hem mee de dood ingaat als hij sterft. Als dat slachtoffer al dood is voor hij sterft is het pech gehad.

Lucius Malfoy
Actie: Dag
Lucius is een geniepige en leugenachtige Death Eather. Soms zal zijn uiteindelijke stem anders zijn dan de stem die hij laat horen.

Lucius mag 2 keer per spel zijn stem in het geheim veranderen. Hij stuurt dan een pb naar de spelleiding met zijn nieuwe stem, wat dan natuurlijk niet zichtbaar is voor de andere spelers.

Yaxley
Actie: Nacht
Yaxley is een Death Eater die in het ministerie veel invloed heeft. Hij kan dus met behulp van een paar goed geplaatste imperius-vloeken ervoor zorgen dat bepaalde informatie niet vrij komt.

Yaxley kan één keer in het spel de rol van een gestorven personage verhullen. Hij doet dit door 's nachts een pb te sturen naar de spelleiding en verhult daarmee ofwel de rol van het slachtoffer van de volgende dag, ofwel die van de van nacht daarna (dus niet van de moord van dezelfde nacht!).


Neutraal
Deze rol hoort aan het begin nog niet bij de goede of slechte kant. Dit wordt pas later in het spel beslist.


Lees verder...
Nagini
Actie: Nacht 3
Nagini kan ondanks dat ze een slang is zich heel goed voordoen als een overleden persoon.
Tijdens nacht 3 rooft ze het graf van een vermoord persoon en neemt daarmee de rol van de vermoorde persoon over. Dit gebeurt via pb en is dus onzichtbaar voor de rest.Extra Rollen
Deze rollen krijgen spelers, naast hun gewone rol. Deze rollen kennen geen actie, maar hebben wel kenmerkende eigenschappen en bepaalde taken.

Lees verder...
De Imperiusvloek
In de eerste nacht mogen de DE's iemand van de orde onder de imperius vloek brengen.
Deze persoon zal vanaf dan doen wat de DE's hem zeggen. Hij handelt niet meer voor de Orde maar voor de DE's. Ook kan hij zijn mogelijke krachten inzetten om de DE's verder te helpen.
Hij wint vanaf dan als de DE's winnen.
Trelawney kan niet zien of iemand onder de imperiusvloek verkeert.
Als alle DE’s sterven voordat de persoon onder de Imperiusvloek sterft, zal deze persoon alsnog moeten boeten voor zijn daden en moet het dorp hem/haar zoeken en lynchen.
Hij heeft echter niet de kracht om ’s nachts te doden.

De Geliefden
Dit zijn de geliefden die de eerste dag door Slughorn worden gekoppeld. Het maakt niet of deze geliefden beiden slecht of beiden goed zijn (of één slecht en één goed). Als één van deze twee geliefden sterft zal de andere speler uit verdriet zelfmoord plegen en dus ook sterven. Het gevolg hiervan is dat geliefden enkel winnen als ze samen overleven, dit betekent voor een goed-slecht koppel dat ze als enige twee spelers zullen moeten overblijven. Als het een slecht-slecht koppel of goed-goed koppel is, winnen ze gewoon met hun zijde mee.

Minister of Magic
De Minister of Magic neemt tijdens de dag de leiding. Hij of zij zorgt ervoor dat de stemming goed verloopt. Wanneer er een gelijkspel is tijdens de dag, dan telt de stem van de Minister dubbel. Als de Minister sterft, komt er een nieuwe verkiezing om de volgende minister te verkiezen..Regels/opmerkingen

- Zet je tijdens de duur van het spel op "onzichtbaar", dit omdat in het verleden gebleken is dat het mogelijk is om te raden wie welke rol heeft als je dit niet doet.
- De dagen en nachten lopen van 22:00-22:00, in plaats van middernacht tot middernacht. Let er dus extra op dat je alle pb’s voor 22:00 gestuurd hebt.
- Zorg ervoor dat je elke speldag post. Als je 2 speldagen achter elkaar niet post zonder bij ons te melden waarom dit is, lig je eruit. Een speldag is dus een dag in het spel, niet een dag in het echt.
- Als je een actie hebt die vereist dat je een pb naar de spelleiding stuurt, stuur deze dan naar Moniek en Pieper, dus niet naar slechts één van beiden
- Aan de ordeleden: denk eraan dat één van jullie onder de imperiusvloek verkeert en dus niet meer voor de Orde speelt maar voor de DE’s.
- Aan de Death Eaters: stuur je keuze voor slachtoffer s.v.p. vóór 20:00 in, Snape krijgt dan van 20:00-22:00 de kans om zijn drank te gebruiken.

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om deze via pb aan ons te vragen!

Deelnemers
 1. Felix Fortana (Slughorn)
 2. AlohaFromHell (Dementor) [wegens inactiviteit]
 3. Darren
 4. Lacrimosa
 5. Oscar
 6. Agenia
 7. Lilly
 8. Lupos (Yaxley)
 9. Yuuki
 10. Skywalker
 11. Lana (Nymphadora Tonks)
 12. Patricia (Mundungus Fletcher)
 13. Lies
 14. Blijerd
 15. Arianna
 16. Chris Gamgee
 17. IrethR
 18. Leonie (Kingsley)


 Profiel  

Zielig Dichtertje

Avatar gebruiker

Offline
BerichtGeplaatst: zo aug 19, 2012 18:01 

Dag 1 - Verkiezingen


Een snikhete zomerdag. Een groepje dorpsbewoners zit, met een fris glas boterbier in de hand, op het terras van 'De Kleine Heks' na te praten over het schandaal van de vorige dag.
Hun oude Minister of Magic is moeten aftreden. Niemand weet precies waarom, maar er doen de wildste geruchten de ronde.
"Ik heb gehoord dat hij illegaal eenhoorns verkocht aan het dreuzelcircus," zegt een kalende tovenaar.
"Nee," roept een jonge heks, "hij heeft een groep centaurs afgeslacht."

Wat de reden ook was, het blijft een feit dat ze vandaag een nieuwe Minister of Magic moeten kiezen.
Want ze kunnen gewoon niet zonder een Minister of Magic.


-----------


Het is nu de eerste dag van het spel en de verkiezingen voor Minister of Magic zijn vandaag. In dit topic kan iedereen tijdens dag 1 (van nu tot morgen 22:00) één stem uitbrengen voor de persoon die jij als Minister of Magic wil zien (uiteraard niet jezelf, maar je kan jezelf natuurlijk wel voorstellen als Minister). Als jullie er niet uitkomen zullen Moniek en ik iemand aanwijzen.
Er is stemrecht, geen stemplicht. Pas als je bij de eliminaties niets van je laat horen kan je eruit vliegen.


 Profiel  

3e jaars

Avatar gebruiker

Offline
BerichtGeplaatst: zo aug 19, 2012 20:55 

Lies Komt ook het terras opgelopen. Ze was heerlijk gaan zwemmen en had nu wel zin in een boterbiertje. Het was erg druk en er waren nog maar een paar tafeltjes vrij. Snel ging ze ergens zitten. Genietend van het zonnetje ving ze flarden op van een gesprek. De minister of magic was dus ontslagen. Lies hield eigenlijk niet zo van dit soort geroddel maar hield toch haar oren gespitst. Er kwamen nu snel nieuwe verkiezingen en ze was benieuwd wie de nieuwe minister of magic zou worden.

Even wilde ze zelf opstaan, maar zo'n taak had een grote verantwoordelijkheid. Lies was nog jong en er zouden vast wel wijzere en oudere kandidaten zijn. Van de mensen rondom zich hoorde ze verder ook niks interessants. Ze besloot dus om nog even te wachten met stemmen...

_________________
"to love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed."


 Profiel  

Lioness of Casterly Rock

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: King's Landing
BerichtGeplaatst: zo aug 19, 2012 23:27 

Yuuki zit ook op het terras, achteroverleunend in haar stoel en luisterend naar al het geroddel over de ex-Minister. Ze is stiekem wel blij: ze was het helemaal niet eens met het beleid van de oude Minister - veels te ouderwets - en vindt het dus hoog tijd voor een nieuwe frisse wind op politiek gebied.

Wanneer het geroddel steeds belachelijker en gekker wordt (Illegaal eenhoorns verkopen aan een Dreuzelcircus? Waaaat?) besluit Yuuki dat het tijd wordt om het gesprek een andere kant uit te stuwen. "Ja, het is interessant om te praten over waarom de Minister afgetreden is, maar nog belangrijker is het om te praten over wie we gaan kiezen als de nieuwe Minister."

Yuuki voelt zich een beetje dwaas wanneer ze opstaat, maar doet het toch. Dramatisch effect, enzo. "Ik stem op Skywalker. Ik geloof dat zij ons dorp in een nieuwe, veelbelovende richting kan leiden. Ze is eerlijk, recht voor z'n raap en bovendien heeft ze het beste met ons allen voor. Ze is de ideale keuze." En Yuuki gaat verlegen weer zitten, ongemakkelijk haar keel schrapend en dan afwachtend wat de reactie van haar medebewoners is.

_________________
I remember the color of music
and how forever
all the trembling bells of you
were mine.


 Profiel  

Lid Wikenweegschaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: In mijn eigen fantasie

Houseitem
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 10:55 

Wanneer Lilly op het terras komt, hoort ze bijna onmiddellijk dat er vandaag nieuwe verkiezingen zijn. Dat is best, denkt ze, de vorige minister bakte er niets van.

Even denkt ze na, maar dan schrijft ze de naam van Lies op een briefje. Volgens mij zal zij het zeer goed doen als nieuwe minister, ik heb alvast vertrouwen in haar.

_________________
As Acting Captian, I order you to answer the question ~ Spock
I won't tell you, Acting Captain ~ Kirk


 Profiel  

Queen of Babylon

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Shiz
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 12:11 

Lana zit niet op het terras. Véél te heet weer daarvoor! Niet dat haar vervangactiviteit zoveel frisser is.
Ze vangt wel het nieuwtje op dat er een nieuwe Minister moet verkozen worden. Hmm. Misschien moet ze maar eens een keertje nuttig gebruik maken van haar stemrecht. De vraag is alleen: Wie?
Veel tijd heeft Lana echter niet om erover na te denken. Het werk roept. Ze krabbelt de naam van Yuuki op een papiertje en stopt het en passant in de stembus. Waarom Yuuki? Buikgevoel. De toekomst zal wel uitwijzen of het een goede keuze is geweest of niet. Maar Lana is in ieder geval tevreden dat ze gebruik maakte van haar stemrecht en vertrekt weer uit het dorp, wetende dat als ze terug komt, er een nieuwe minister zal zijn.

_________________
  ..*Eleka nahmen nahmen ah tum ah tum eleka nahmen*..


 Profiel  

3e jaars

Avatar gebruiker

Offline
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 18:10 

Als Ireth langs het terras loopt met een tas vol boodschappen vangt ze een deel van het gesprek op het terras op. Ze weet niet hoeveel van de verhalen die er verteld worden ze echt moet geloven - vliegende tapijten van tissuepapier in een tissuefabriek? Yeah, right.- maar het feit dat er een nieuwe minister nodig is zet haar wel aan het denken. Hoewel ze het beste voorheeft met de mensen die stemmen, zal ze zelf nooit deelnemen aan een verkiezing als deze. Ze vindt zichzelf de slechtst mogelijke keuze als Minister of Magic. Maar wie dan wel?

Als Yuuki opstaat en haar zegje doet is de keuze voor haar snel gemaakt. Iemand die lef genoeg heeft om vermakelijke verhalen te onderbreken voor een reality check verdient haar stem. Met haar zware tas loopt ze naar de stembus en vinkt Yuuki aan op het stembiljet.

_________________
I carry your heart. I carry it in my heart.


 Profiel  

1e jaars

Avatar gebruiker

Offline
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 18:16 

AlohaFromHell komt al neurient het terras opgelopen en gaat zich aan het tafeltje van Lies zetten. AlohaFromHell vangt flarden op van de gesprekken die gevoerd worden. Hij onthoud maar 1 ding en dat is dat er een nieuwe minster moet gekozen worden de vorige had blijkbaar iets uitgestoken dat niet mocht. Volgens AlohaFromHell was de meest geschikte kandidaat Lupos. Omdat ik er van ovvertuigt bent dat hij het goed gaat doen als Minister.

_________________
CLUB BRUGGE TILL I DIE


 Profiel  

Magic is Might

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 18:27 

Patricia werd wakker van het gekakel op straat. Woorden als 'Minister', 'eenhoorn', 'dreuzels' en 'schande' werden herhaaldelijk genoemd. Het verbaasde Patricia niet, ze had tenslotte gezien hoe de minister met onbetrouwbare mensen fluisterde, en zodra hij haar had gezien, liep hij snel weg. Nou, opgeruimd staat netjes. Tenslotte, niemand wil een onbetrouwbare minister!

Maar er zou direct een plaatsvervangende minister komen, en de burgers moesten kiezen wie dit zal worden. Patricia luistert aandachtig naar de mening van de andere burgers, maar veel wijzer wordt ze niet. Zo heeft er niemand een reden gegeven waarom juist zij minister moesten worden. En de stemmen van de burgers die al hadden gestemd, is vooral bewust op vriendjespolitiek.
Toch zal Patricia moeten stemmen. Zal ze ook maar op iemand stemmen die ze graag mag? Of is het toch verstandiger om te wachten of iemand zichzelf nog kandidaat stelt voor het ministerschap? Dit laatste lijkt Patricia een betere optie, stemmen op een vriend kan altijd nog als er geen kandidaten zijn voor het ministerschap.

_________________
  I LOVE HPF

Where your treasure is, there will your heart be also


 Profiel  

Lioness of Casterly Rock

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: King's Landing
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 18:29 

Niemand is verbaasder dan Yuuki wanneer mensen op haar gaan stemmen. Weliswaar nog maar twee, maar zoiets kan snel uit de hand lopen en Yuuki ziet het niet zitten om zelf Minister te worden. Ze is blij zat met het runnen van haar magische boekwinkeltje, thank you very much.

"Uhm, ik heb mezelf helemaal niet kandidaat gesteld dus ik weet niet waarom er op mij gestemd wordt, maar ik heb geen enkel verlangen om de politiek in te gaan en jullie hebben er ongetwijfeld meer baat bij als jullie een persoon aanstellen die dat wel wil," zegt Yuuki. "Ik ben dankbaar voor jullie vertrouwen, maar dit hoeft allemaal niet." Zelf blijft ze bij haar stem voor Skywalker.

_________________
I remember the color of music
and how forever
all the trembling bells of you
were mine.


 Profiel  

Beginnend Tovenaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Bij An!

Houseitem
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 18:57 

Net zoals alle anderen zit Lotte gezellig op het terras. Ze nipt even rustig aan haar boterbiertje terwijl ze rustig luistert naar wat er precies gaande is. Oh wat houdt Lotte toch van roddels.
Ze leunt een beetje nonchalant naar achter in haar stoel, dus de minister is afgetreden door eenhoorns of door centaurs af te slachten? De afgunst is te lezen in haar ogen. Ergens weet Lotte heus dat het roddels zijn maar ze is ook wel naïef en geloofd deze ook heel erg snel. "We moeten inderdaad een nieuwe Minister hebben." Met deze zin mengt ze haarzelf in het gesprek. Yuuki stemt voor Skywalker. Nope, dit is niet meteen haar eerste keuze alhoewel Yuuki haar argumenten wel redelijk goed zijn. Andere stemmen op Yuuki of op Lies. Bij de naam Lies kijkt Lotte op. "Persoonlijk denk ik dat ik ook voor Lies stem. Zover als ik haar ken is ze iemand die weet wat ze wil. Ze heeft altijd een bepaald doel voor ogen en gaat hier dan ook voor." Haar blik valt op Lies die iets verder aan een tafeltje zit. Ja, op Lies stemmen is goed.
Yuuki zelf vind het blijkbaar niet zo heel erg leuk dat er op haar gestemd wordt, Lotte grinnikt bij haar woorden. Zij ziet Yuuki nu ook wel niet als hun nieuwe MoM.

_________________
2 seconds ago via HPF · Like · Comment


 Profiel  

Klassenoudste Griffoendor

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Gryffindor

Houseitem
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 19:04 

Leonie loopt wat rond in het dorpje als ze wat mensen op het terras ziet zitten. Hm, een drankje als verkoeling kon ze inderdaad goed gebruiken. Het was verschrikkelijk warm en zo te zien waren de mensen op het terras druk over iets aan het praten. Terwijl ze naar het groepje loopt hoort ze al wat woorden vallen; Minister of Magic, eenhoorns, dreuzelcircus, afgeslacht.
Voordat ze de vraag, wat is er allemaal aan de hand, kan stellen is Yuuki al opgestaan die een antwoord op haar vraag geeft.
Er moet dus weer gestemd worden.. de vraag is alleen op wie.

Leonie gaat op een stoel zitten en luistert even naar de meningen van de anderen. Niemand leek zichzelf als kandidaat voor te stellen, jammer. Dan moest ze toch zelf maar een keuze maken. Ze pakt het stembiljet en kijkt naar de lijst met namen die er staat. Ze wilde in ieder geval een zelfverzekerde minister die de discussie aan durfde te gaan en zich niet zomaar om liet praten. Er waren, volgens haar, een aantal mensen op de lijst die daar wel aan voldeden. Maar wie ging ze daarvan kiezen. Ze beet even op haar lip terwijl ze zachtjes met haar pen op de tafel tikte. Toen besloot ze nog even te wachten. Misschien dat iemand zich nog kandidaat wilde stellen. En anders zal ze uiteindelijk toch een keuze moeten maken..

_________________

You can do anything as long as you can dream it.


 Profiel  

Death EaterOffline

Woonplaats: Amsterdam

Houseitem
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 19:24 

Oscar heeft meegekregen dat er weer gestemd moet worden. Het maakt hem niet zoveel uit wie de nieuwe MoM wordt. Hij kijkt om zich heen en luistert naar iedereen zijn/haar argumenten. "Ach, het maakt niet zoveel uit. Lies krijgt mijn stem." zei Oscar. Hij bleef daarbij en liep toen terug naar zijn vertrouwde stekje.

PS. Ben mobiel en voorlopig niet thuis, dus een een kort berichtje, sorry. XD


 Profiel  

Schoolhoofd

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Abbey Road

Houseitem
BerichtGeplaatst: ma aug 20, 2012 20:23 

Lacrimosa zit een beetje verderop op het terras wat te lezen en merkt op dat de verkiezingen weer van start gaan. Zwijgend slaat ze haar boek dicht en denkt na over de andere dorpsbewoners op wie ze haar stem kan uitbrengen. Terwijl ze haar opties doorneemt, luistert ze naar de andere dorpsbewoners die alvast hun stem uitbrengen. Het valt haar op dat maar weinig dorpsbewoners van zich laten horen. Waarom zouden ze zo twijfelachtig zijn over hun stem? Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Of misschien toch moeilijker dan verwacht... Eerst overweegt Lacrimosa op een vriendin te stemmen, maar ze vraagt zich af of die wel bekwaam zou zijn als minister en of ze het wel leuk zou vinden. Misschien is het voor een keertje beter op volledig ad random te werk te gaan. Ze vond het sowieso een beetje vreemd dat er nogal snel op de Lies-kar gesprongen werd. Ze denkt na over wie er bij haar in de buurt vond en wie haar een neutraal persoon lijkt te zijn. Na even nadenken noteert ze Chris' naam op het papiertje. Ze kent hem niet heel erg goed, maar denkt dat hij wel de taak als minister correct zou uitvoeren.


 Profiel  
Geef de volgende berichten weer:  Sorteer op  
Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 135 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Volgende


Keer terug naar Webspelletjes
Ga naar:  


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

Powered by phpBB :: FI Theme