Welkom op Harry Potter Forum! 


Antwoord op onderwerp

Ik moest wel een traantje wegpikken.
Ja, een beetje. 0%  0%  [ 0 ]
Nee, net niet. 0%  0%  [ 0 ]
Nee! 0%  0%  [ 0 ]
Ja, √©√©ntje 0%  0%  [ 0 ]
Ik heb tranen met tuiten gehuild! 100%  100%  [ 1 ]
Totaal aantal stemmen : 1

Hotemetoot

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Quidditch Pitch

Houseitem
BerichtGeplaatst: zo jul 21, 2013 23:01 

SPIJT!
David zit in klas 2B op de middelbare school. Hij zit in de band "Punt Uit!" met Niels en Youssef en later ook Nienke. In de klas van David zit ook Jochem, een dikke jongen die veel gepest wordt door andere leerlingen, voornamelijk door Remco, Justin en Sanne, wat hij gelaten incasseert; hij wil ook niet dat zijn moeder dit bij de school aankaart. De klassenleraar Tino, die gymnastiek geeft, doet er niets tegen en doet zelfs een beetje mee. De pestkoppen stelen Jochems kleding uit de kleedkamer terwijl hij aan het douchen is en hangen die in een boom, zodat Jochem niet op de schoolfoto komt; Sanne plakt een foto van Jochem in haar agenda met een zwart kader en bijschriften alsof hij overleden is. Ze dwingen hem ook zonder betaling de krantenwijk van Justin over te nemen. In een telefooncirkel voor het informeren over vrije uren wordt Jochem overgeslagen. Ze verwonden hem zelfs en ze slaan hem in de wc. David komt een keer voor hem op, met als reactie dat zijn fietsband wordt lek gestoken, waarna hij het niet meer durft. Op een dag gaat hij Jochem wel helpen bij zijn krantenwijk. Jochem is eerst terughoudend, maar waardeert het vervolgens toch wel erg.
Jochem vindt een in de duinen achtergelaten hond, en komt die later geregeld opzoeken in het asiel (later wordt het zijn hond; hij noemt hem Simbad). Hij raakt bevriend met Vera, die daar werkt; onder haar invloed gaat hij gezonder eten en drinken, en met het uitlaten van Simbad wordt hij ook sportiever. Op de klassenavond vertelt Jochem tegen Vera dat hij verliefd is op haar, maar hoewel Vera hem best aardig vindt is ze niet verliefd op Jochem, en zegt hem dat ook (ze is stilletjes verliefd op David, al ziet ze wel met lede ogen aan dat die het ook soms erg gezellig heeft met Nienke). Jochem wordt nu wat opdringerig. David, die stilletjes verliefd is op Vera (en opgelucht was toen ze vertelde dat ze niets met Jochem had, en hem alleen van het asiel wat beter kende), ziet haar zoenen met Niels. Hij weet niet dat Vera dat alleen even deed om Jochem te ontmoedigen, en is zo boos en teleurgesteld dat hij ruw weigert om Jochem, die weer wordt gepest en David om hulp vraagt, te helpen.
De volgende dag krijgen de leerlingen van de rector te horen dat Jochem de avond daarvoor niet is thuisgekomen en dat de politie naar hem op zoek is. Vera voelt zich schuldig omdat ze hem heeft afgewezen en komt naar David; samen gaan ze op zoek naar Jochem. Hij blijkt bij het meer zelfmoord te hebben gepleegd, met veel drank op. David voelt zich schuldig omdat hij Jochem de vorige avond niet geholpen heeft; hij biecht dat ook uit zichzelf op aan Jochems ouders. David gaat ook op bezoek bij Tino, die wegens het op het feest toelaten van alcoholgebruik geschorst is; van hem krijgt hij een geheugenkaart met foto's van het feest. Op een van de foto's blijkt dat de drank door de pestkoppen gedwongen in Jochems mond is gegoten. Op een herdenkingsbijeenkomst op school onthult David dit, en ook dat Jochem meer kon dan je zou denken: hij was de beste leerling pianospelen van Davids oma. Iedereen heeft spijt, zowel de eigenlijke daders als degenen die te weinig er tegenin zijn gegaan. Davids moeder, die journalist is, interviewt veel leerlingen en schrijft erover in de krant. David wordt opgebeurd door de moeder van Jochem, die in diens dagboek heeft gelezen dat wat Jochem op de been hield waren Simbad, muziek, Vera en David.
Wat vinden jullie van de film? Hebben jullie hem gezien?

_________________
Questions don't have to make sense. But answers do.


 Profiel  
Geef de volgende berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Keer terug naar Media
Ga naar:  


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

Powered by phpBB :: FI Theme