Welkom op Harry Potter Forum! 


Antwoord op onderwerp

DreuzelOffline
BerichtGeplaatst: vr nov 29, 2013 14:12 

Geweldige serie fantasy boeken :D
geschreven door Eoin Colfer (Iers)


Citaat:
Artemis Fowl. Hij is een jonge meester-crimineel. In het eerste boek van de serie is hij 12 jaar, maar evengoed hoogbegaafd. Hij is de zoon van Artemis Fowl I en Angeline Fowl, en broer van de tweeling Beckett en Myles Fowl. Zijn familie heeft al vele generaties meestercriminelen voortgebracht, en via zowel legale als illegale praktijken een fortuin opgebouwd.
Artemis wordt in de boeken omschreven als een jongen met een bleke huid, diepblauwe ogen, wat vroegtijdige rimpels nabij zijn wenkbrauwen, en zwart haar. Hij lijkt qua uiterlijk sterk op zijn vader.
Bij aanvang van de serie is Artemis enkel een meedogenloze boef, maar hij krijgt door de serie heen steeds meer respect voor zijn medemens. Daarnaast wordt Artemis ook zachter van aard, omdat hij herhaaldelijk gered wordt door de elf Holly Short.


Kapitein Holly Short is een praatgrage en sarcastische elf. Ze is de eerste vrouwelijke kapitein van de elfBI (een soort FBI), waardoor zij een zogenaamde testcase is. Ze is duidelijk een stuk competenter en gedrevener dan haar meeste collega’s. Haar taak is het opsporen van niet-menselijke criminelen.
Ze wordt in het eerste boek gevangengenomen door Artemis, die haar weer wil vrijlaten in ruil voor exact één ton goud, in kleine ongemerkte staafjes. Omdat Holly niet zomaar een elf is maar een kapitein van de elfBI en ook nog eens een testcase is zetten de elfen alle (technologische) middelen in die ze hebben. Na dit incident komen Artemis en Holly langzaam op betere voet te staan met elkaar. Ze begrijpen elkaar persoonlijk.
Haar talenten worden vaak ondergewaardeerd vanwege haar geslacht. Haar uiterlijk wordt omschreven als “knap, maar op een gevaarlijke manier”.

Domovoi Butler is Artemis' butler en lijfwacht. Hij wordt vaak gewoon “Butler” genoemd; zijn voornaam wordt pas in het derde boek voor het eerst onthuld wanneer hij wordt neergeschoten.
Domovoi komt uit een familie die al generaties lang de Fowl-familie dient. Elk nieuw lid van de Fowl-familie krijgt bij de geboorte een lid van de Butler-familie toegewezen als dienaar. Domovoi is van Europees-Aziatische afkomst. Hij heeft diepblauwe ogen en is uitzonderlijk groot.
Domovoi heeft een opleiding tot lijfwacht gevolgd aan “Madame Ko's Bodyguard Academy”. Hij is zeer bedreven in zowel gewapende als ongewapende vechttechnieken. Hij is de enige mens die ooit een trol heeft verslagen (zij het met behulp van Holly Shorts magie). Er zijn tevens wereldwijd maar twee mensen die nog bekwamer zijn in vechten dan Domovoi, en een van die twee is familie van hem. Domovoi volgt Artemis overal ter wereld. Voor Artemis is hij meer dan slechts een dienaar.

Turf Graafmans
Turf is een dwerg en een vijand van de elfBI. Hij is kleptomaan en heeft last van winderigheid. In het eerste boek wordt hij ingehuurd om in te breken in het landhuis van de Fowls, waarna hij vlucht .
Turf had ooit net als alle dwergen magische eigenschappen, maar is deze kwijtgeraakt omdat hij zonder toestemming, van de mensen, hun huis bezocht. Wel is hij net als alle dwergen bedreven in het graven van tunnels en mijnschachten. Hij houdt van luxe en geeft maar weinig om de wet. Hij heeft verschillende keren in de cel gezeten wegens diefstal van elFBI materialen.
In de loop van de serie gaat hij steeds meer geven om Artemis, Holly en Julius. Deze nemen hem meestal ongevraagd mee op sleeptouw tijdens hun avonturen.

Foaly
Een centaur die als technicus werkt voor de elfBI. Hij is een van de slimste personages in de serie, maar erg paranoïde als het aankomt op mensen en hun technologie. Zo draagt hij altijd een hoed van aluminiumfolie om te voorkomen dat mensen zijn gedachten kunnen lezen, mochten ze ooit iets uitvinden waarmee dat kan.
Er is niet veel bekend over Foaly’s leven voor de serie. Ook zijn leeftijd is onbekend. Zijn uitvindingen worden vaak door Holly gebruikt bij haar missies. Foaly maakt vaak sarcastische opmerkingen die hem meer dan eens in de problemen brengen, maar hij kan niet worden ontslagen daar de elfBI hem veel te hard nodig heeft.
Foaly is niet geheel tegen mensen. Zo houdt hij wel van hun soaps, westernfilms en Star Trek.

en tot slot

Opal Koboi
Een narcistische pixie en de primaire antagonist van het tweede, vierde en zesde boek. Ze is een genie, maar tegelijk ook paranoïde en gedreven door wraak. Ze was onder andere het meesterbrein achter een oorlog gevoerd door kobolden.

Bron: wikipedia.org


Het zijn 8 delen. en als je er aan begint raad ik je echt aan om bij deel 1 te beginnen. Dat deed ik dus niet en nu heb de helft van de boeken niet gelezen...
Artemis' karakter veranderd zo erg in de loop van de boeken dat als je deel 6 eenmaal hebt gelezen hij in deel 1 een irritante kleuter lijkt. (mijn mening)

Ik vond het einde verschrikklijk... maar dat zal wel aan mij liggen.
Spoiler:
Artemis offert zichzelf op en gaat dood. omdat hij zo een sterke wilskracht heeft is zijn geest in staat om rond te blijven spoken op aarde. Holly, Foaly en Butler komen aanzetten met een kloon van artemis, maar omdat daar geen geest of wat dan ook is lijkt het een soort pop. ze slepen de kloon naar de plek waar Artemis dood ging. Artemis' geest duikt in de kloon en komt weer tot leven. Alleen kan hij zich helemaal niks meer herinneren... Hij heeft geen idee wie Holly is en wat er gebeurd is.


 Profiel  
Geef de volgende berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Keer terug naar Media
Ga naar:  


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

Powered by phpBB :: FI Theme