Welkom op Harry Potter Forum! 


Antwoord op onderwerp Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

The Weasley Mod

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Beacon Hills
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 16:00 

Ik geloof dat hier vroeger nog een topic over was die ik persoonlijk wel interessant vond dus laat ik hem even openen. : P

Alle meisjes/vrouwen (en jongens/mannen) krijgen hier wel eens mee te maken; make up. We maken ons mooi voor een feestje of andere speciale gelegenheid, of gewoon voor school of werk. Misschien hebben jullie wel een inspiratiebron of hebben jullie een voorbeeld. Of een bepaalde stijl van make up? Gebruik je graag harde make-up of ga je eerder voor zacht? Laat het hier maar weten!

PS: als je jouw awesome opgemaakte gezicht eens wilt tonen aan de wereld, foto's zijn ook welkom! : P

_________________
Let me take you down
'Cause I'm going to Strawberry Fields
Nothing is real
And nothing to get hung about
Strawberry Fields forever


 Profiel  

Heir of Slytherin



Offline

Woonplaats: Slytherin Dungeon

Houseitem
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 16:58 

Ik ben gek op make-up! =D En ik gebruik het niet alleen maar om dingen te camoufleren ofzo, ik vind het echt leuk om er mee bezig te zijn. Vooral samen met vriendinnen enzo <3
Ik weet nog heel goed dat ik vroeger altijd riep hoe stom make-up wel niet was en dat ik het nooit ging gebruiken. Rond mijn 14e is dat echter veranderd. Ik deed een heel klein beetje mascara op en gebruikte een doorzichtige lipgloss.
Pas op mijn 17e ben ik écht heel erg met make-up begonnen. Ik gebruik nu van alles. Foundation, concealer, lipgloss/lipstick, oogschaduw, eyeliner etc.

Ik kijk soms op Youtube naar de beauty gurus. Ik was echt zo'n make-upn00b en ik ben er eigenlijk veel van opgeschoten. En ik vind het gewoon leuk en handig om te zien hoe zij zich opmaken en ik probeer het na te doen. =)

Ik vind veel verschillende looks erg leuk. Ik houd van naturele looks. Maar ook van een smokey eye <3 Ik vind het leuk om te experimenteren en ik vind het ook leuk om andere op te maken of anderen mij te laten opmaken.

Maar ik verschuil me niet achter make-up. Daar ging vooral de discussie op FFF over, dat make-up een soort masker is en ik wil daar meteen wat over zeggen. Dikke, vette onzin! Zoals ik toen al zei: als make-up een masker is, is deo dat ook. Want... je maskeert immers je ware lucht. Opmaken is gewoon leuk. Lekker tutten voor een avondje uitgaan. Heerlijk. Met een muziekje op de achtergrond en een lekker drankje en met je vriendinnen kletsen. Of soms juist hele foute looks maken! Dat vind ik ook erg grappig xD

De deur uit gaan zonder make-up doe ik niet veel. Niet omdat ik me schaam voor mijn make-uploze hoofd, maar gewoon omdat ik me met make-up mooier voel en dus zelfverzekerder. Met make-up kun je je slechte kantjes verbergen en je goede punten mooi uit laten komen. Dat is toch super :D Maar als ik even de hond uit ga laten of broodjes moet kopen bij de bakker om de hoek, dan ga ik me niet speciaal opmaken. En mijn BFF woont bij mij in de straat en als ik bij haar geslapen heb, dan loop ik vaak gewoon in mijn pyjama met nog ontploft haar enzo naar huis xD

_________________
Hard work never killed anybody, but why take a chance?


 Profiel  

Professor

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 18:42 

Ik heb een onduidelijke band met make-up. Ik gebruik het, maar ik weet dat ik eigenlijk meer zou moeten gebruiken om een ''complete look'' te hebben. Ik gebruik meestal mascara en lippenstift, maar ook vaak 1 van beide, of juist helemaal niets. Soms gebruik ik eyeliner, oogpotlood en/of wenkbrauwpotlood. Ik heb heel lichte wenkbrauwen en donker haar (een genetisch wondertje dat in mijn familie zit) en ik zou eigenlijk elke dag wenkbrauwpotlood moeten gebruiken, maar ik weet niet precies hoe ik moet doen en dan doe ik maar wat. Ik vind het zo lastig om in te schatten of ik het goed doe, dus ik gebruik het niet zo vaak. Ik gebruik geen foundation maar het zou wel handig zijn als ik iets had om m'n kringen mee te maskeren. Misschien ga ik dat binnekort maar eens kopen. Blusher gebruik ik ook niet, want ik heb altijd rode wangen. En lipgloss vind ik smerig.

Ik houd het meeste van lippenstift - meestal gebruik ik bruin-tinten, maar ik vind het ook super om die van mijn moeder uit te proberen - die heeft alle (logische) kleuren van de lippenstift-regenboog.
Als ik een verkleedfeestje heb wil ik nog wel eens wil in de weer gaan met glitter-eyeliner en oogschaduw.
Ik zou graag willen leren om smokey-eyes te maken - een collega van mij heeft dat elke dag op en dat staat zoooo mooi.

Eigelijk weet ik gewoon veel te weinig van make-up maar ik ben te lui om echt meer informatie te zoeken. Het boeit me misschien te weinig. Ik ben meer van de leuke kleren en sieraden dan make-up.


 Profiel  

Lid Wikenweegschaar

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Huize Masquerade
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 19:01 

Ik heb nog altijd een haat-liefde verhouding met make-up. De ene dag vind ik het complete onzin om zoveel moeite te doen voor een beetje potlood en wat kleur. Maar de dag daarna kan ik weer niet zonder de deur uit.
Ik vind het wel heel leuk om bezig te zijn met speciale vormen van make-up. Bijvoorbeeld om voor een festival eens lekker uitbundig te doen en te experimenteren met figuurtjes en overlopende kleuren.

Vroeger was ik juist absoluut niet van de make-up, vond het behoorlijk overbodig. Maar toen ik vrij veel positieve reacties van anderen kreeg toen ik het wel droeg, ben ik wel van gedachten verandert. Het doet sommige dingen wel heel goed uitkomen. Zo lijkt je oogkleur net wat sprankelender.

Overigens vind ik make-up bij mannen ook super. Begrijp me niet verkeerd, lippenstift en en oogschaduw mogen ze achterwege laten. Maar eyeliner staat in de goede verhouding ontzettend mooi.

_________________
Folge deinem Herzen oder meinem Rat.


 Profiel  

The Girl Who Lived

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Storybrooke

Houseitem
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 21:29 

Ik draag nooit make-up. Ik vind het te veel gedoe en tijd kosten. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik het misschien toch kon gaan doen, maar ik zou toch nooit veel meer gaan doen dan mascara ofzo. De meeste mensen hebben niet eens door dat ik geen make-up draag, omdat ik het consequent niet doe.
Soms draag ik wel mascara naar een feestje, maar praktisch niemand maakt er een opmerking over, het valt niemand echt op. Daarom vind ik het ook niet de moeite om het op te doen, als je het verschil toch niet ziet..

Ik zou het wel leuk vinden als ik wat meer met mijn haar kon. Ik heb laatst 'geleerd' hoe ik een leuke knot in mijn haar krijg (want het lukte eerst voor geen meter :P) en ik zou mijn haar ook graag zelf kunnen invlechten :)

_________________
    If I could give you just one gift, do you know what it would be? Confidence. That, or a scented candle.


 Profiel  

7e jaars

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: The Burrow
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 21:57 

Hmmm ... make-up ... sja ...
Er is weinig make-up wat ik kan hebben.
Er is make-up voor de normale huid, de getinte huid en de donkere huid ... maar niet voor de bleke huid. Als dat er wel is, heb ik het nog niet gevonden.

Als ik lijntjes onder mijn ogen doe heb ik meteen wallen, althans, zo lijkt het.
Als ik lijntjes boven mijn wimpers doe, lijk ik wel een (sorry als ik iemand beledig) junkie. Als ik te donkere make-up gebruik, en dat is nogal snel, lijk ik op een zombi.
Zelfs de dingest .. hoe heet dat, wat je als 1e doet, zelfs de lichtste is mij te donker of te bleek. Dan wordt ik nog ongezonder wit/bleek.
Als er nou eens make-up voor de bleke huid zou zijn, zou ik iig een beetje gelukkiger worden.

En ik heb eigenlijk nooit "les" gehad in het make-up gebruiken. Normaal doen je vriendinnen, of je moeder dat, maar mijn ma had helemaal geen smaak en vriendinnen waren schaars.

_________________
G R Y F F I N D O R

    Gryffindor Rule # 1: Be a hero


 Profiel  

The Immortal Mod

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Hopes Peak Academy
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 22:58 

@Helen; Dat valt best mee hoor, er is genoeg make up te vinden voor mensen die aan de witte kant zijn. Ikzelf ben ook lijkbleek en het lukt me ieder dag om me op te maken. XD Er zijn zat oogschaduwsetjes te vinden die speciaal gemaakt die met je oogkleur matchen en aangezien je ogen meestal weer met je huidskleur matchen, zou dat over het algemeen wel moeten staan.

Alleen met Foundation heb ik ook problemen, dat is gewoon niet in mijn kleur te vinden (Standaard te donker) Dus ja, als ik dan in een tutorial een foundation moet gebruiken die 2 tinten lichter is, dan wordt het helemaal lastig. XD Ik vind het dus best wel lame dat d'r wel foundation is voor de extra donkere huid maar niet voor de extra bleke.

Ik hou ervan om me op te maken. Ik ben geen specialist (verre van, zelfs), maar ik vind het gewoon leuk om te doen. Ik vind het d'r gewoon netjes uitzien als iemand laat zien dat hij iets aan zijn uiterlijk heeft gedaan, net zoals iemand gewoon regelmatig zijn haren wast. Ik wil d'r niet als slons bijlopen op m'n werk, dus ik maak me op. Ook heb nogal wat boyish/mannelijke features in mijn gezicht en zonder make-up vind ik die teveel naar voren komen. Ik voel me gewoon beter met Make up dan zonder. Geen idee of je dat als masker moet rekenen, want zou ik mezelf minder blij moeten voelen alleen maar om "echt" te zijn? De meeste van mijn vrienden hebben me zonder make up gezien, dus het is niet dat ze zouden schrikken als ik eens een keer zonder zou komen.

Ik gebruik over het algemeen mascara, eyeliner, oogschaduw, wenkbrauwpotlood en lippenbalsem. Op feestjes/evenementen foundation en lippenstift. De meeste dingen heb ik geleerd door Guru's op YouTube en dat is een prima leerschool. Ik hou d'r gewoon van.

_________________
BLOOD LUST
<3


 Profiel  

Headhunter

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: Kruideniersstraat 71

Houseitem
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 23:36 

Ik draag vaak en veel make-up. In feite draag ik ook doordeweeks (naar school e.d.) zo veel, dat m'n 'casual'-look weinig verschilt van m'n partylook XD

Ik gebruik geen wenkbrauwpotlood, omdat ik zelf al behoorlijke wenkbrauwen heb, en ik ben er sowieso geen fan van. Een klasgenoot met witblond haar droeg altijd dikke rode wenkbrauwpotlood, en het zag er ronduit clownesk uit. Gelukkig heeft ze vorige week WEL de juiste kleur gevonden XD

Ik draag vooral dingen die mijn ogen accentueren. Donkere randjes. Dat middels eyeliner boven, onder en zwarte/donkere oogschaduw (en als ik 's ochtends tijd over heb maak ik er nog wel eens een smokey eye van, maar ik heb 's ochtends altijd nogal haast XD). Ik heb een tijde dubbele mascara gedragen (witte onderlaag met zwart eroverheen, om volume te krijgen), maar sinds die op is heb ik nog geen nieuwe gekocht :')

Foundation e.d. doe ik niet om de reden die Jalf aangaf; ik ben een bleekscheet, en met de lichtste foundation zie ik er nog uit als een wortel. Ik hou niet zo van plakkerige lipgloss, dus dat draag ik niet. Lipstick vind ik wel leuk, maar heb ik niet, en ben te lui om aan te schaffen :')

Ik draag m'n make-up vrij consequent elke dag. Als ik een enkele keer geen make-up draag merken mensen op dat ik er slecht uitzie, en vragen of ik ziek ben. Zelfs m'n vrienden zijn zo vrij om dat op te merken. Muhhuh.

Waar ik echt een hekel aan heb, is onnodig tijd verspillen aan make-up. Op de stedenreis van school deelde ik de kamer met iemand die anderhalfuur voor het ontbijt de wekker had gezet, zodat ze haar make-up goed kon doen. En wat droeg ze? Mascara en wenkbrauwpotlood. I do not kid you.

_________________
now my life is sweet like cinnamon


 Profiel  

Heir of Slytherin



Offline

Woonplaats: Slytherin Dungeon

Houseitem
BerichtGeplaatst: wo apr 06, 2011 23:46 

@Gen: Ow, ja, wenkbrauwpotlood doe ik ook niet aan. Ik doe sowieso bijna niks aan mijn wenkbrauwen. Zo nu en dan trek ik er 3 haartjes uit xD Nee, ik ben tevreden met mijn wenkbrauwen ik zie soms meiden rondlopen met wenkbrauwen die totaaaal niet kloppen. Zo jammer is dat, want wenkbrauwen kunnen je hele gezicht vormen.
En werkt zo'n mascara echt, met zo'n wit ding erbij? Want ik had er slechte dingen over gelezen en dat het helemaal niet helpt.
En omg idd, wat je zegt. Mensen die zó vroeg opstaan om 2 producten make-up op te doen. Dat ga ik nooit snappen. Toen ik met school naar London was, heb ik de hele week gewoon geen make-up gedragen, want daar had ik toen helemaal geen zin in xD
Maar ook ik draag het meeste make-up die mijn ogen accentueren.

_________________
Hard work never killed anybody, but why take a chance?


 Profiel  

Happy to kill

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: New New York

Houseitem
BerichtGeplaatst: do apr 07, 2011 12:33 

Hmm ok. Ik heb ook een hele lichte huid en ik heb nooit moeite om make-up te vinden.

Ik gebruik dagelijks make-up. Ik hou ervan om er verzorgd uit te zien en ik vind dat daar make-up bij hoort. Wat ik gebruik is: Foundation, oogpotlood, eyeliner en af en toe een beetje lipgloss en rouge. Wenkbrauw potlood heb ik niet nodig, want ik heb van mezelf al redelijk donkere wenkbrauwen.

Sinds ik donkere ogen heb en een lichte huid, vind ik het mooi om mijn ogen extra op te laten vallen.

Mascara kan ik niet gebruiken. Als ik het op heb, worden mijn ogen rood en gaan ze heel erg jeuken. Ik heb het gelukkig niet nodig (:

_________________
Dorothea Johanna Omber is mijn grote voorbeeld!


 Profiel  

Volleerd Tovenaar

Avatar gebruiker

Offline

Houseitem
BerichtGeplaatst: do apr 07, 2011 17:18 

@Arianna: Eerst kon ik ook niks met m'n lange haar, maar ik heb heel veel YouTube-filmpjes gekeken en nu kan ik ingewikkelde knotten, twists en vlechten maken :) Heb toevallig m'n haar vandaag ingevlochten. Ik vind YaYaStyle heel leuk om naar te kijken - ze legt alles heel duidelijk uit :)

Ik draag eigenlijk alleen maar mascara :') Maar dan wel altijd, want met mascara zie ik er wat ouder uit. Meestal alleen op m'n bovenste wimpers, maar als ik m'n ogen wat groter wil laten lijken, ook op de onderste. En soms heb ik ook nog wel zin om eyeliner erbij te doen.

Ik heb wel lippenstift en lipgloss, maar dat gebruik ik eigenlijk nooit... Ik grijp eerder naar vasaline. Glimt mooi en ruikt lekker xD En ik kan nooit de goede kleur qua lippenstift vinden. Ik ben heel erg bleek met groene ogen en donkerblond haar en de meeste kleuren zijn gelijk al zo donker. Of ze glitteren teveel. Misschien ben ik gewoon kieskeurig, maar het voelt al gelijk zo overdone. Hoewel ik wel graag een keer een mooie lippenstift zou willen hebben. Ergh, dilemma's. XD

En foundation en concealer gebruik ik al helemaal niet. Mijn huid is redelijk stabiel sinds een jaar, dus ik vind het ook niet echt nodig. Bovendien ben ik allergisch voor veel huidproducten (zoals zeep en shampoo), dus ik wil het risico niet nemen. Straks word ik er helemaal rood en opgezwollen van, lol.

Oh, ik ben trouwens wel dol op nagellak! Ik heb denk ik wel 20 verschillende lakjes (heb dinsdag een nieuwe gekocht - een zeeblauw kleurtje) in alle kleuren van de regenboog. Ik vind het fijn als m'n handen er netjes uitzien. :3

Overigens voel ik me wel mooier met make-up op. Ik heb alleen nooit zin om er veel geld aan uit te geven. Ik geef liever geld uit aan kleren en sieraden (en nagellak, haha) :')

_________________
Life's too short to even care at all.


 Profiel  

1e jaars



Offline

Woonplaats: Hoogeveen
BerichtGeplaatst: do apr 07, 2011 18:11 

Jessica schreef:
@Gen: Ow, ja, wenkbrauwpotlood doe ik ook niet aan. Ik doe sowieso bijna niks aan mijn wenkbrauwen. Zo nu en dan trek ik er 3 haartjes uit xD Nee, ik ben tevreden met mijn wenkbrauwen ik zie soms meiden rondlopen met wenkbrauwen die totaaaal niet kloppen. Zo jammer is dat, want wenkbrauwen kunnen je hele gezicht vormen.
En werkt zo'n mascara echt, met zo'n wit ding erbij? Want ik had er slechte dingen over gelezen en dat het helemaal niet helpt.
En omg idd, wat je zegt. Mensen die zó vroeg opstaan om 2 producten make-up op te doen. Dat ga ik nooit snappen. Toen ik met school naar London was, heb ik de hele week gewoon geen make-up gedragen, want daar had ik toen helemaal geen zin in xD
Maar ook ik draag het meeste make-up die mijn ogen accentueren.


Ik moest een beetje lachen om jou zinnetje met de wenkbrauwen, niet iedereen kan er wat aan doen natuurlijk:P Doordat een meisje mij ooit met een waterpolo wedstrijd niet zo lief vond, besloot ze een stukje van mijn huid mee naar huis te nemen :mrgreen: Wat er in resulteerde dat ik altijd scheve wenkbrauwen heb, mn linkerwenkbrauw groeit gewoon niet verder, ik corrigeer dit het grootste gedeelte met wenkbrauw potlood, maarja, meer dan dat kan ook niet..

Verder draai ik zo dagelijk, oogpotlood en mascara en als ik uit ga, foundation oogschaduw oogpotlood en mascara, vrij basic meestal.

Ik houd van een naturel look, lichte kleuren:)

Qua lippen, draag ik alleen blistex ( ik ben een freak als mijn lippen stuk gaan, dan word ik gek, gelukkig gebeurd dit door mn geliefde blistex nooit(A))

Nagelak gebruik ik alleen voor mn voeten, op mn handen zet ik elke maand acryl, dus daar smeer ik alleen elke dag olie op voor mijn nagelriemen en dan zien ze er een maand lang tiptop uit:D


 Profiel  

Heir of Slytherin



Offline

Woonplaats: Slytherin Dungeon

Houseitem
BerichtGeplaatst: do apr 07, 2011 18:27 

Laura2 schreef:
Jessica schreef:
@Gen: Ow, ja, wenkbrauwpotlood doe ik ook niet aan. Ik doe sowieso bijna niks aan mijn wenkbrauwen. Zo nu en dan trek ik er 3 haartjes uit xD Nee, ik ben tevreden met mijn wenkbrauwen ik zie soms meiden rondlopen met wenkbrauwen die totaaaal niet kloppen. Zo jammer is dat, want wenkbrauwen kunnen je hele gezicht vormen.
En werkt zo'n mascara echt, met zo'n wit ding erbij? Want ik had er slechte dingen over gelezen en dat het helemaal niet helpt.
En omg idd, wat je zegt. Mensen die zó vroeg opstaan om 2 producten make-up op te doen. Dat ga ik nooit snappen. Toen ik met school naar London was, heb ik de hele week gewoon geen make-up gedragen, want daar had ik toen helemaal geen zin in xD
Maar ook ik draag het meeste make-up die mijn ogen accentueren.


Ik moest een beetje lachen om jou zinnetje met de wenkbrauwen, niet iedereen kan er wat aan doen natuurlijk:P Doordat een meisje mij ooit met een waterpolo wedstrijd niet zo lief vond, besloot ze een stukje van mijn huid mee naar huis te nemen :mrgreen: Wat er in resulteerde dat ik altijd scheve wenkbrauwen heb, mn linkerwenkbrauw groeit gewoon niet verder, ik corrigeer dit het grootste gedeelte met wenkbrauw potlood, maarja, meer dan dat kan ook niet..


Ah haha, maar over zulke gevallen heb ik het dan niet. Ik bedoel echt van die meiden die splinterdunne streepjes trekken of die gewoon niet goed epileren. Ik weet dat sommige meiden gewoon minder geluk hebben gehad met hun wenkbrauwen, maar sommige meiden doen er ook gewoon domme dingen mee, vind ik. Sorry als ik iemand beledig, maar zo'n ultradun, veel te zwart streepje vind ik echt niet mooi xD

Ook heb ik weer een pony, dus niemand ziet mijn wenkbrauwen, nog makkelijker :P

_________________
Hard work never killed anybody, but why take a chance?


 Profiel  

7e jaars

Avatar gebruiker

Offline

Woonplaats: The Burrow
BerichtGeplaatst: do apr 07, 2011 19:04 

Hmm ... ik heb brede wenkbrauwen en niet al te vol dus als ik 3 haartjes weghaal lijkt het alsof er een gat inzit. Ik moet goed opletten wat ik waar weghaal. Vaak ben ik ook te lui om er goed voor te gaan zitten en laat ik de boel de boel.
... tot ik het zat ben en dan gaat er weer een lading uit.
Ik lijk dan meteen een stuk vriendelijker :p

@Jalf, eeh ... mijn ogen hebben geloof ik alle kleuren van de regenboog dus een kleurtje vinden vind ik vrij moeilijk.
Als ik groene ogen wil moet ik paars gebruiken maar vaak is die te donker en met de lichtpaarse wordt ik nog bleker dan ik al ben.
Ik ben vanmiddag even naar de yves roger geweest en daar hadden ze wel wat (hele dure) kleurtjes voor de lichte huid.

_________________
G R Y F F I N D O R

    Gryffindor Rule # 1: Be a hero


 Profiel  

1e jaars



Offline

Woonplaats: Hoogeveen
BerichtGeplaatst: do apr 07, 2011 20:02 

Ja dat vind ik ook niet mooi nee;) wilde alleen heel ff reageren, vond het best grappig:P
Gelukkig heb ik ook een pony, dus meestal valt het niet op, maar ik teken ze met licht bruin, net als mijn kleur zelf, dus heb niet van die enorm opvallende wenkbrauwen daardoor;)

Ik heb tevens ook een erg lichte huid, poef.. Maar ik heb wel een mooie foundation die goed kleurt, van loreal en dan geloof ik nmr 3...

Ik heb groene ogen, en gebruik voornamelijk bruine kleur boven mn ogen en onder mn ogen een kleur die combineert met wat ik aan heb, dus blauw, groen enzovoort. of zilver.. vind het persoonlijk erg mooi (tuurlijk haha)
Mijn merken zijn dan wel alleen, voor oogschaduw bourjois.. en oogpotlood, foundation en mascara loreal, iets duurder, maar het zit altijd plus dat ik lenzen heb en ik niet wil dat ik die rotzooi in mn oog krijg en dan niks meer zie XD


 Profiel  
Geef de volgende berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp  [ 49 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende


Keer terug naar Overig
Ga naar:  


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

cron

Powered by phpBB :: FI Theme