Auteur |
Bericht |
Changetje
Volleerd Tovenaar


Verdiend:
0 Sikkels
Woonplaats: mid winter
|
Geplaatst:
Za Sep 15, 2007 10:02 |
 |
Heh, sinds ik op kamers ben, moet ik nu ook zelf koken ^^'' Maar ik vind het niet leuk en ik ben er ook niet goed in :'D De eerste week was een ramp, alles kookte over enzo (voor meer details zie m'n LJ :'D) xD Deze week ging al beter :3
Iig, het is wel moeilijk om elke dag te verzinnen wat ik dan weer moet gaan eten xD Ik blijf altijd bij hetzelfde hangen. Weet iemand een paar recepten dat niet noodles, pasta of aardappeltjes is? ^^'' |
_________________ there’s no way to stop what comes falling |
|
  |
 |
LuCos
Beginnend Tovenaar


Verdiend:
121 Sikkels
Woonplaats: â'494113"
|
Geplaatst:
Zo Sep 16, 2007 19:49 |
 |
Ik kan wel koken maar ben in de keuken vaak onhandig. Ik laat gewoon eveel vallen enzo. Maar ik kook eigelijk nooit thuis, meestal alleen als ik iets voor ezelf weer klaar maken, en dat is dan meestal een wentelteefje ofgebakken eitje ofzoiets. |
|
|
  |
 |
Ikkuh-Me
1e jaars


Verdiend:
31 Sikkels
Woonplaats: Hierow
|
Geplaatst:
Do Sep 27, 2007 16:32 |
 |
ik vind koken heel leuk (maar het moet wel lekker zijn wat je maakt). meestal kook ik op zaterdag iets lekkers . Ook vaak in de vakanties maak ik iets lekkers. |
|
|
  |
 |
missme98
Opperste Hotemetoot


Verdiend:
333 Sikkels
Woonplaats: Spinners end *zucht*
|
Geplaatst:
Do Sep 27, 2007 16:34 |
 |
Vandaag moet ik weer koken, mijn ma heeft een nieuwe regel ingesteld, dat ik 2 keer per week moet koken. Vanavond worden het aardappelen, vis en diepvriesgroente. |
_________________ Snape totally rocks my socks off!!
Mijn mega spoiler fanfic! |
|
  |
 |
Yori87
Beginnend Tovenaar


Verdiend:
153 Sikkels
Woonplaats: UK
|
Geplaatst:
Zo Sep 30, 2007 22:26 |
 |
Ik kan wel koken en dat doe ik ook wel af en toe, maar ik ben er geen held in. Ik ben nog een beetje onhandig in de keuken en vooral als mijn moeder meekijkt. Dan gaat ze zich overal mee bemoeien en dat is heel vervelend, want daar wordt het niet beter op. |
_________________ "You're a prefect? Oh Ronnie! That's everyone in the family!" "What are Fred and I? Next door neighbours?"
''There's no need to call me 'sir', Professor.''
'But we're not stupid - 'We know we are called Gred and Forge." |
|
  |
 |
Harry, Ron & Hermione
Lid Wikenweegschaar


Verdiend:
459 Sikkels
Woonplaats: Little Big Planet
|
Geplaatst:
Ma Okt 01, 2007 18:26 |
 |
Dit recept is mijn favoriet:
Neem:
gehakt (afhankelijk van het aantal personen, dus hoe meer personen hoe meer gehakt)
pindakaas
ketchup
wraps
groente naar keuze, ik neem Chinese kool
Rul het gehakt tot het mooi bruin is. Gooi er vervolgens een paar lepels pindakaas in met een paar knepen ketchup en roer alles door elkaar. De groente kook je apart in een pan tot het gaar is. Vervolgens pak je het gerulde gehakt met sate en net zoveel groente als je wil en dat leg je op 1 zo'n wrap. Oprollen en bon appetit! |
_________________ Neville Longbottom: Bellatrix Lestrange!
Bellatrix Lestrange: Neville Longbottom is it?... How's Mum and Dad?
Neville Longbottom: Better now they're about to be avenged!
[raises wand]
Lucius Malfoy: Now lets everybody just calm down... shall we? |
|
  |
 |
Halfbloed prinses
2e jaars


Verdiend:
55 Sikkels
Woonplaats: een plek waar de magie nog 100% is...
|
Geplaatst:
Za Okt 06, 2007 19:04 |
 |
Vandaag heb ik gekookt voor me broertje en mezelf.
poffertjes:D Erg lekker, al zeg ik het zelf:)
X. |
_________________ Een lange tijd geleden waren er eens vier meisjes.
Een van de meisjes speelden He-Who-Must-Not-Be-Named.
He-Who-Must-Not-Be-Named kon nÃet naar beneden kijken.
De andere drie meisjes lagen dus altijd de hele middag op de grond... |
|
  |
 |
Laeta
Zwadderich Klassenoudste


Verdiend:
1252 Sikkels
Woonplaats: In a land full of my little pony's and laughing suns
|
Geplaatst:
Za Okt 06, 2007 19:20 |
 |
Koken is cool:) Ik doe het één keer in de week en ik wordt er steeds beter is. Het enige is dat ik angstig recepten waar je meer dan 2 pannen voor nodig hebt ontwijk. Dus geen aardappelen, groente en vlees, maar taarten, pasta en rijst gerechten voor mij. Mijn lustrum van school heb ik me ook aangemeld voor creatief met cake en kijkje in professionele keuken.
Mijn favo recepten:
Canneloni met gehakt, salie en walnoten
Pasta, Italiaans, Hoofdgerecht, 4 personen
30 minuten wachttijd
40 minuten bereidingstijd
ngrediënten
1 ui
200 gram gepelde walnoten
600 gram kippe-, runder- of kalfsgehakt
1 ei
4 el paneermeel
1 el fijngesneden salie
1 zakje gehaktkruiden
250 gram canneloni(voorgekookt)
boter om in te vetten
0.5 liter kippebouillon
1 bekertje crème fraîche
zout en versgemalen peper
Bereiden
* Pel en snipper de ui. Hak de walnoten fijn. Meng het gehakt met de ui, het ei, het paneermeel, de salie, de gehaktkruiden en de helft van de walnoten. Kneed het mengsel goed door elkaar en vul hiermee de canneloni.
*Beboter een ruime ovenschaal en leg de gevulde canneloni erin.
*Roer de bouillon scheutje voor scheutje door de crème fraîche en voeg de rest van de walnoten, zout en peper toe. Schenk de saus over de canneloni. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
*Bak de canneloni ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven(200°C). Garneer de canneloni met de peterselie.
En:
Perzische kip met rijst
Rijst, Indiaas, Hoofdgerecht, 4 personen , slank
Ingrediënten
4 el extra vergine olijfolie
1 middelgrote ui
100 gram cashewnoten
4 kippendijen(zonder vel, bot en in blokjes)
2 tl komijnzaad, licht geplet
2 teentjes knoflook, gesnipperd
zout en versgemalen zwarte peper
75 gram cranberry's
6 kardemomzaden
1 kaneelstokje
250 gram zilvervliesrijst of witte basmatirijst
2 tl pimentpoeder(allspice)
1 flinke pluk saffraandraadjes,geweekt in 2 el water of bouillon
0.5 liter kippenbouillon of water
2 el fijngehakte verse koriander
Materialen
Grote braadpan of hoge koekenpan
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote braadpan, voeg de ui en de cashewnoten toe en bak alles tot de ui glazig is en de smaak van de noten door de olie is opgenomen. Draai het vuur wat hoger, voeg de blokjes kip en de komijnzaden toe en bak alles, onder regelmatig omscheppen, 5 minuten tot de kip rondom lichtbruin gekleurd is. Voeg dan pas de knoflook toe(tegen verbranden) en bestrooi geheel met zout en peper. Bak alles nog 1 minuut.
Voeg de cranberry's, de kardemom, het kaneelstokje, de rijst, het pimentpoeder en de saffraan toe en schep alles kort door elkaar. Voeg de kippenbouillon toe, roer alles nog een keer om en zet de deksel op de pan. Laat op laag vuur 10-15 minuten koken tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
Bestrooi voor het serveren met koriander. Eet het kaneelstokje en de kardemomzaden niet op:P |
_________________ ~We are each of us angels with only one wing. And we can only fly by embracing each other~
Ambition is the germ from which all growth of nobleness proceeds. |
|
  |
 |
Helen
Minister van Toverkunst


Verdiend:
0 Sikkels
Woonplaats: The Burrow
|
Geplaatst:
Za Okt 06, 2007 19:24 |
 |
Halfbloed prinses schreef: | Vandaag heb ik gekookt voor me broertje en mezelf.
poffertjes:D Erg lekker, al zeg ik het zelf:)
X. |
Dat was toch niet je avond eten hè?!
Dat is toch ook niet gezond
Ok, hamburger ook niet maar dat is iig wel avond eten.
Ik zou dat zelf niet kunnen zoiets als avond eten maargoed. |
_________________
Woei, Gryff van het jaar 2008! |
|
  |
 |
Witch_Eva
Ravenklauw Klassenoudste


Verdiend:
0 Sikkels
Woonplaats: Godric's Hollow
|
Geplaatst:
Za Okt 06, 2007 20:18 |
 |
Helen schreef: | Halfbloed prinses schreef: | Vandaag heb ik gekookt voor me broertje en mezelf.
poffertjes:D Erg lekker, al zeg ik het zelf:)
X. |
Dat was toch niet je avond eten hè?!
Dat is toch ook niet gezond
Ok, hamburger ook niet maar dat is iig wel avond eten.
Ik zou dat zelf niet kunnen zoiets als avond eten maargoed. |
Waarom zou Poffertjes niet kunnen voor het avond eten? Dat is net zoiets als pannenkoeken. Sommigen zien het echt iets als voor het ontbijt maar dat kan je toch ook perfect eten bij het avond eten. Ik zie poffertjes dan ook als zoiets. Maar dat verschilt dan maar voor iedereen .^^
Wow wel leuk om te lezen dat sommigen thuis een regel hebben dat ze een paar keer per week moeten koken. Dat is wel leuk bedacht. Zo leer je het wel allemaal. Al zou ik het zelf denk ik niet willen doen.  |
_________________ [list]Bedankt alle HPF'ers voor de geweldige tijd hier op HPF. *knuft*[/list:u] |
|
  |
 |
Laeta
Zwadderich Klassenoudste


Verdiend:
1252 Sikkels
Woonplaats: In a land full of my little pony's and laughing suns
|
Geplaatst:
Za Okt 06, 2007 22:08 |
 |
Witch_Eva schreef: | Helen schreef: | Halfbloed prinses schreef: | Vandaag heb ik gekookt voor me broertje en mezelf.
poffertjes:D Erg lekker, al zeg ik het zelf:)
X. |
Dat was toch niet je avond eten hè?!
Dat is toch ook niet gezond
Ok, hamburger ook niet maar dat is iig wel avond eten.
Ik zou dat zelf niet kunnen zoiets als avond eten maargoed. |
Waarom zou Poffertjes niet kunnen voor het avond eten? Dat is net zoiets als pannenkoeken. Sommigen zien het echt iets als voor het ontbijt maar dat kan je toch ook perfect eten bij het avond eten. Ik zie poffertjes dan ook als zoiets. Maar dat verschilt dan maar voor iedereen .^^
Wow wel leuk om te lezen dat sommigen thuis een regel hebben dat ze een paar keer per week moeten koken. Dat is wel leuk bedacht. Zo leer je het wel allemaal. Al zou ik het zelf denk ik niet willen doen.  |
Pannekoeken als avondeten doen best veel mensen. Ik zelf nooit aangezien mijn moeder ze niet lust en het daarom een lunch traditie bij ons is geworden.
Bij mij is één keer per week koken niet echt een regel. Mijn broer heeft het nooit gedaan. Maar toen ik 17 werd vond ik maar dat ik moest leren koken. En aangezien ik het leuk vind kook ik nu gewoon één keer per week. Voordeel is dat je ouders helemaal blij zijn en ik de rest van de avond geen klusjes als tafel afruimen of hond uitlaten heb. En ik kan koken als ik op kamer ga
Edit:
arg, ik haat editten:P Maar tja, niks aan te doen. Heb het hele recept van kip mahalabarie overgetypt, omdat we het kookboek kwijt waren(dus heb meegekeken met mijn vader met notitieblok). Het gerecht is echt enorm goddelijk en veruit mijn lieveling. Dus laat ik het maar delen.
Kip Mahalabari
Rijst, Indiaas, Hoofdgerecht, 4 personen
Ingrediënten
4 Kippendijen
1 ui(gesnippperd)
1 blik ananas
1/2 liter volle yoghurt
2 deciliter kokosroom/santen
1 klein flesje koffieroom
1 handvol amandelen(redelijk fijn gemalen)
2 handen rozijnen
1 scheut olijfolie
1 chilipeper
1 bos verse koriander
1 teen knoflook(fijn gehakt)
1 stokje kaneel
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
5 kardemompeulen
2 el gemberpoeder
2 el koriander(poeder)
2 el komijnpoeder
2 tl chilipoeder
zout(naar smaak)
rijst
Materialen
Braadpan
Bereiden
+ Verwarm olie en fruit de ui.
+ Haal pitjes uit kardemom peulen en plet ze met een lepel. Gooi bij de ui. Voeg ook kaneel, laurier en kruidnagel toe(bak 1 minuut)
+ Voeg knoflook en gemberpoeder toe(bak 1 minuut)
+ Gooi kip erbij en braad deze goed aan(paar minuten)
+ Voeg koriander poeder, komijn en chilipoeder toe. Roer even door.
+ Doe yoghurt en zout erbij. Zet vuur half laag en roer kruiden op de bodem los. Zet vuur harder tot het kookt en dan weer laag.(10 minuten pruttelen tot olie naar boven is gedreven).
+ Voeg kokosroom/santen toe.
+Voeg amandelen bij gerecht, roer en laat 45 minuten pruttelen.
+Snij ananas in stukjes. Haal zaadjes uit chilipeper en snijdt in stukjes. Voeg toe bij ananas. Snij verse koriander grof en voeg toe bij ananas en chilipeper. Gooi hier ook de rozijnen bij(puur voor het gemak)
+ Na 45 minuten pruttelen doe je dit mengsel bij het gerecht. Roer en laat in een paar minuten goed warm worden.
+Voeg op het allerlaatst de koffieroom toe. Roer en laat het even tot temperatuur komen.
Dien het gerecht op met rijst. |
_________________ ~We are each of us angels with only one wing. And we can only fly by embracing each other~
Ambition is the germ from which all growth of nobleness proceeds. |
|
  |
 |
|