Welkom op Harry Potter Forum! 

Forumshop


Alles weergeven :: Goud :: Zilver :: Brons :: Locaties :: Groepen :: Afdelingsitems


Afbeelding Omschrijving Prijs/kopen
Albus Perkamentus

Albus Perkamentus

1881 - Juni 1997
Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus wordt gezien als een van de machtigste tovenaars die ooit hebben bestaan. Was eerst leraar Transfiguratie en later Schoolhoofd van Zweinstein, wat hij bleef tot zijn tragische dood. Was tevens Hoofdbewindwijzer van de Wikenweegschaar en bezat de Orde van Merlijn, eerste klasse. Een van zijn bekendste prestaties is het verslaan van de duistere tovenaar Grindelwald in 1945 en het ontdekken van 12 verschillende toepassingen van Drakenbloed. Tevens bezitter van verscheidene zeldzame magische voorwerpen, waaronder verscheidene Relieken van de Dood, een Hersenpan en had een Feniks genaamd Felix als huisdier.

80 Sikkels


Bellatrix van Detta

Bellatrix van Detta

1951 - 2 mei 1998
Een van de meest trouwe volgelingen van Voldemort, martelde de Lubbermansen en vermoorde Sirius Zwarts en Dobby. Staat bekend om haar wreedheid, haar lichtelijk gestoorde karakter en het feit dat ze geniet van het veroorzaken van pijn. Bewaarde een van de Gruzielementen, de Beker van Huffelpuf, in haar kluis in Goudgrijp. Is de tante van Draco Malfidus en van Nymphadora Tops. Werd vermoord tijdens de Slag om Zweinstein door Molly Wemel.

80 Sikkels


Draco Malfidus

Draco Malfidus

5 juni 1980 -
Vanaf de eerste dag dat ze elkaar tegenkwamen, was Malfidus de gezworen aartsvijand van Harry Potter. Komt uit een volbloed familie en is ingedeeld in Zwadderich. Wordt zelden gezien zonder zijn twee vrienden (danwel lijfwachten) Korzel en Kwast. Wordt in zijn zesde jaar op Zweinstein Dooddoener en krijgt de opdracht om andere Dooddoeners het kasteel in te smokkelen en Perkamentus te vermoorden. In het laatste slaagde hij echter niet. Tevens Zoeker van het Zwadderich Zwerkbalteam.

80 Sikkels


Goderic Griffoendor

Goderic Griffoendor

Eén van de vier stichters van de toverschool Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus en naamgever van de Afdeling Griffoendor. De Sorteerhoed is afkomstig van zijn hoofd. Ook het zwaard dat Harry Potter gebruikte om de Basilisk en enkele Gruzielementen te vernietigen, was van hem - al denken Kobolden, de makers van dit zwaard, hier anders over.

80 Sikkels


Harry Potter

Harry Potter

31 juli 1980 -
De Jongen die Bleef Leven. Het litteken in de vorm van een bliksemschicht dat prijkt op zijn voorhoofd is de enige schade die de Vloek des Doods van de Heer van het Duister kon aanrichten toen hij slechts een baby was. Later slaagde hij erin meermaals de confrontatie met Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden te overleven en wist hij hem zelfs te verslaan in de Slag om Zweinstein. Verder was hij aanvoerder van het Griffoendor Zwerkbalteam in zijn zesde schooljaar en staat hij erom bekend een zeer krachtige Patronus in de vorm van een hert te produceren. In 2007 werd Harry Potter benoemd tot Hoofd van het Schouwersdepartement.

80 Sikkels


Helga Huffelpuf

Helga Huffelpuf

Eén van de vier stichters van de toverschool Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus en naamgeefster van de Afdeling Huffelpuf. Zij is degene die ervoor gezorgd heeft dat er Huiselfen op Zweinstein werken

80 Sikkels


Hermelien Griffel

Hermelien Griffel

19 September 1979 -
De dochter van twee Dreuzeltandartsen en een van de beste vrienden van Harry Potter en Ron Wemel. Behaalde 11 S.L.I.J.M.B.A.L.len, waarvan 10 Uitmuntend en wordt onder andere daarom vaak omschreven als de slimste heks van haar generatie. Ze is een expert in ingewikkelde spreuken en heeft het creëeren van watervaste vuurtjes tot haar specialiteit gemaakt. Staat ook bekend om haar inzet voor het welzijn van Magische Wezens en in het bijzonder Huiselven met haar Stichting Huiself voor Inburgering en Tolerantie (S.H.I.T.)

80 Sikkels


Lucius Malfidus

Lucius Malfidus

1954 -
De vader van Draco Malfidus en voormalig werkgever van Dobby is een trouwe volgeling van de Heer van het Duister. Zat vast in Azkaban na de aanvallen in het Departement van Mystificatie maar wist vrij snel te ontsnappen toen Voldemort de macht greep. Was tot 1993 lid van het bestuur van Zweinstein en gaf Ginny Wemel het dagboek van Marten Vilijn, wat uiteindelijk leidde tot de heropening van de Geheime Kamer. Is uitermate goed in het manipuleren, bedreigen en chanteren van mensen en het gebruik van de Imperius-vloek.

80 Sikkels


Remus Lupos

Remus Lupos

10 maart 1960 - 2 mei 1998
Harry leerde hem kennen als leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten in Harry's derde jaar, maar later bleek dat hij ook een zeer goede vriend van James Potter was. Als een soort vaderfiguur leerde Remus Lupos Harry het gebruik van de Patronusbezwering. Is in zijn jeugd gebeten door Vaalhaar waardoor hij veranderde in een Weerwolf. Prominent lid van de Orde van de Feniks, ontwerper van de Sluipwegwijzer en vader van Teddy Lupos. Stierf door een spreuk van Dolochof tijdens de Slag om Zweinstein.

80 Sikkels


Ron Wemel

Ron Wemel

1 maart 1980 -
De een-na-jongste uit een gezin van zeven en vooral bekend als beste vriend van Harry Potter. Deze roodharige goedzak is zo trouw als een hond maar wat minder bekwaam in magie. Werd Klassenoudste in zijn vijfde schooljaar en Wachter van het Griffoendor Zwerkbalteam in zijn zesde schooljaar. Is behoorlijk goed in toverschaak en is geliefd om zijn gevoel voor humor. Hij vernietigde bovendien een Gruzielement en werd later samen met zijn vriend Harry een Schouwer.

80 Sikkels


Rowena Ravenklauw

Rowena Ravenklauw

Eén van de vier stichters van de toverschool Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus en naamgeefster van de Afdeling Ravenklauw. Haar diadeem werd geacht wijsheid te geven aan de drager.

80 Sikkels


Severus Sneep

Severus Sneep

9 januari 1960 - 1 mei 1998
Hoofd van Zwadderich, Toverdrankleraar op Zweinstein en dubbelspion voor de Heer van het Duister en Albus Perkamentus. Uiteindelijk vermoordde hij Perkamentus maar bleek zijn loyaliteit toch niet bij Voldemort te liggen. Ondanks zijn wrok jegens Harry Potter beschermt hij hem toch wegens de liefde die hij voelde voor Lily Potter. Was tijdelijk leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten en Schoolhoofd van Zweinstein. Tevens bekend als de Halfbloed Prins en begaafd Occlumens. Werd doodgebeten door Nagini, de slang van Voldemort.

80 Sikkels


Sirius Zwarts

Sirius Zwarts

1959 - Juni 1960
De beste vriend van James en de peetvader van Harry Potter werd lang verantwoordelijk gehouden voor het verraden van James en Lily Potter aan de Heer van het Duister en tevens voor het vermoorden van twaalf tovenaars en Peter Pippeling. Dit bleek echter onwaar toen laatstgenoemde nog bleek te leven. Tevens bekend als Sluipvoet en Snuffel, beide bijnamen vanwege het feit dat hij kan veranderen in een hond. Was een behoorlijk bekwame tovenaar en bezat een vliegende motorfiets. Stierf in het Departement van Mystificatie.

80 Sikkels


Voldemort

Voldemort

31 december 1926 - 2 mei 1998
Marten Asmodom Vilijn, later bekend onder de pseudoniemen Voldemort, Heer van het Duister, Jeweetwel en Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden, was de duisterste tovenaar die ooit heeft bestaan. Splitste zijn ziel in zeven delen met behulp van zijn Gruzielementen. Is een afstammeling van Zalazar Zwadderich, spreekt Sisseltong, maar is een halfbloed tovenaar. Streeft onsterfelijkheid, macht, en een wereld waarin tovenaars superieur zijn aan Dreuzels na. Sterft in de Slag om Zweinstein, nadat al zijn Gruzielementen door Harry Potter en consorten werden vernietigd.

80 Sikkels


Zalazar Zwadderich

Zalazar Zwadderich

Eén van de vier stichters van de toverschool Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus en de naamgever van de Afdeling Zwadderich. Zwadderich is één van de beroemdste Sisseltongen uit de historie.

80 Sikkels


cron

Powered by phpBB :: FI Theme